Livre
Néerlandais

Flink op de fiets

Gregie De Maeyer (auteur)

Flink op de fiets

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Joke vindt het niet makkelijk om te leren fietsen, maar als een kampioen haar vertelt over zijn fietscapriolen, vindt ze de moed om door te gaan. Prentenboekje met stripachtige illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Fietsen
Titre
Flink op de fiets
Auteur
Gregie De Maeyer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Afijn, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5933-018-8

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een beetje verbaasd stel ik vast dat bijna vijf jaar na de plotse dood van prentenboekkunstenaar Gregie de Maeyer uitgeverij Afijn (samen met Ketnet) enkele boekjes uitgeeft rond de stripfiguurtjes Joke en Jo. Joke is een grappig uitziend meisje (ze roept bij mij associaties op aan Wiskes Schanulleke), dat vaak bang is van nieuwe dingen die haar overkomen. Telkens is er dan grote broer Jo om haar over haar angsten heen te helpen met een straf verhaal. Dat is het basisgegeven dat in de volgende boekjes telkens aanwezig is.
In Flink op de fiets wil Joke nooit meer op de fiets na enkele flinke valpartijen. Dan verschijnt Jo weer ten tonele met "het ware verhaal van Jo de held". Jo was een fantastische wielrenner, hij fietste zelfs naar het land van Hopsakee (ergens in de wolken), en daar kon echt iedereen fietsen. En terwijl ze ingespannen naar Jo's verhaal heeft geluisterd, fietst Joke er lustig vandoor.

De tekst in alle boekjes is op rijm. Soms is er wel wat rijmdwang…Lire la suite
Vierkant prentenboekje over kleuter Joke, die grote problemen heeft met leren fietsen. Maar nada 'superkampioen' Jo haar zijn (gefantaseerde) fietscapriolen verteld heeft, is Joke ineens wel flink genoeg om te fietsen. De overheersende, bontkleurige, grappige, dubbele paginagrote, karikaturale stripachtige tekeningen worden ondersteund door een bondig, suggestief verhaaltje op rijm, met een enkel moeilijk of onbekend woord. Het aantal regels per pagina en de zinslengte zijn soms wisselend, hetgeen de ritmiek niet altijd ten goede komt. Joke's perikelen worden in de tegenwoordige en Jo's fietsfratsen in de verleden tijd verhaald. Zelfstandig te lezen deeltje uit een reeks* - opgezet in samenwerking met de Vlaamse TV jeugdzender 'Ketnet' - waarin door de veel bekroonde Belgische auteur/illustrator (1951-1998) herkenbare kinderproblemen/-angsten, met veel humor worden uitgewerkt vanuit zijn levensfilosofie 'dat je er wel komt, als je doorzet', met of zonder duwtje van volwassenen. Het th…Lire la suite