Livre
Néerlandais

Blij, bang, boos

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Welke neushoorn is boos en welke aap is trots? En welke dieren gaan allemaal op wintersportvakantie? In zoekplaten vol dieren komen emoties aan bod en moeten verschillen worden gezocht. Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, sjabloonachtige verfillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Gevoelens
Titre
Blij, bang, boos
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[18] p. : ill.
ISBN
9789044820935 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het kartonboek Blij, bang, boos van Guido Van Genechten is een zeer geslaagd zoekboek voor peuters vanaf tweeënhalf jaar uit de serie ‘Buitenbeentjes’. Peuters leren emoties herkennen, verschillen zoeken, en ontdekken wat je meeneemt op wintersportvakantie. De achterflap geeft aan dat het boek over taalontwikkeling gaat, maar eigenlijk is de categorie ‘emoties’ toepasselijker.
De dubbele pagina's zijn gevuld met kleurrijke kikkers, aapjes, varkentjes of schildpadden. Op het eerste gezicht lijken alle diertjes op elkaar, door het gebruik van druktechniek met acrylverf. Maar als je goed kijkt, springen er een paar diertjes uit. Sommige kikkers zijn nóg vrolijker dan de anderen, en sommige slangen veel verbaasder dan de rest.
De herhaling en dezelfde opzet van de pagina's geven het boek een duidelijke structuur. Telkens helpen vier vragen de lezer met kijken en zoeken. Wie is er verlegen/blij/boos? En wie is er ‘heel erg’ verlegen/blij? Welk dier is er anders? En wie gaa…Lire la suite
In dit hardkartonnen prentenboek worden de belangrijkste emoties (verlegen, boos, blij, verdrietig, trots, bang, verbaasd en teleurgesteld) aan de orde gesteld. Op elke spread staat, tegen een witte of zwarte achtergrond, van hetzelfde dier een aantal afbeeldingen, die slechts op details van elkaar verschillen. Steeds wordt gevraagd welk van de dieren een bepaalde emotie heeft en wie die emotie heel erg heeft. Het vraagt best veel van het visuele onderscheidingsvermogen van het kind om deze vragen te kunnen beantwoorden. Bij andere vragen, als Wie heeft er een horloge om?, zijn de desbetreffende dieren sneller te herkennen. Als rode draad wordt ook steeds gevraagd welk dier mee gaat op wintersportvakantie (te herkennen aan subtiel getekende attributen als een muts of koffer) en op de laatste pagina staan al die dieren bij elkaar rond een skihelling. De kleurrijke, sjabloonachtige verfillustraties doen soms erg aan die van Eric Carle denken. Het boek zal een bijdrage leveren aan zowel …Lire la suite

Suggestions