Livre
Néerlandais

Een geweldig cadeau

Een geweldig cadeau

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Papa en mama hebben iets voor Olifantje meegenomen. Het is een piepsie-poepsie-potje, maar Olifantje begrijpt niet wat je daar nu mee kunt doen. Tot papa het laat zien. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Een geweldig cadeau
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2020 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044820966 (hardback)
Placing suggestion
Zindelijk zijn (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Olifantje krijgt een cadeautje van papa en mama: het is een ‘piepsie-poepsie-potje’. Olifantje begrijpt het niet. Is het een hoedje? Is het een fraai stuur voor een raceauto of een zwembadje voor vis Igor? Papa doet het even voor en gaat op het potje zitten. Maar dat is veel te klein voor papa. Olifantje heeft een beter idee: voor hem past het precies. Nu kan Olifantje oefenen en voorzichtig een eerste plasje doen en ‘floep’ een hoopje erbij. Wat een super cadeau. Kostelijk, vrijwel vierkant prentenboek van de bekende illustrator/auteur over zindelijk worden. Grote vriendelijke prenten in gemengde techniek (potlood, krijt, collage, stempeltechniek) vullen steeds twee pagina’s. De tekst, gedrukt in de illustraties, is kort en in verschillende lettertypen om uitroepen aan te geven. Mooie, verzorgde uitgave. Fijn prentenboek voor 'alle beginnende potjesgebruikertjes' en hun ouders of begeleiders. Vanaf ca. 2 jaar.

Een geweldig cadeau

Olifantje krijgt een cadeau. Maar wat is het? Is het een stuur van een race-auto? Een nieuwe bokaal voor de vis? Of …? Op verschillende zacht gekleurde prenten zonder veel details zien we olifantje de verschillende mogelijkheden van een potje uittesten. Maar geen van de dingen die olifantje probeert, zijn de echte bedoeling van het nieuwe potje dat hij gekregen heeft.
“Nee hoor,” zeggen mama en papa olifant, “het is een piepsie-poepsie-potje”. En zo leert kleine olifant voor wat het vreemde cadeautje dient. En hij leert het helemaal alleen gebruiken. Het boek eindigt dan ook humoristisch met de kleine lettertjes: “papa, ik ben klààr!”.
Met dit boek kan je je peuter duidelijk maken waarvoor een potje dient. Zindellijkheidstraining blijft een populair onderwerp voor peuterboeken en daar doet Guido van Genechten graag aan mee. Als extraatje worden er bij dit boek beloningsstickers toegevoegd. Veel verder reikt de originaliteit niet.