Livre
Néerlandais

Lieve mama

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Jan speelt thuis verstoppertje met zijn moeder en als hij haar heeft gevonden vertelt hij haar hoe lief hij haar vindt. Prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Lieve mama
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007 | Autres éditions
[22] p. : ill.
ISBN
9789044807370 (hardback)
Placing suggestion
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jan en zijn moeder spelen verstoppertje. Hij zoekt haar achter de bank, achter het gordijn, in de speelgoedkist, etc., maar mamma is nergens te vinden. Als mama de trap afloopt om Jan te zoeken, verstopt hij zich achter de deur, waarna hij in haar armen springt. Hij zegt tegen mama dat ze altijd bij hem moet blijven, omdat hij haar zo lief vindt. Speels boek dat goed aansluit op de belevingswereld van de jonge kinderen. Het boek is voorzien van flapjes waarachter iets verstopt zit, die bijna dezelfde dikte hebben als de bladzijden. De duidelijke, wat statische, paginagrote illustraties in gedekte kleuren zijn goed afgestemd op de doelgroep. De tekst is handgeschreven en extra vetgedrukt om iets te benadrukken en als er geroepen wordt. Ze beslaan een dubbele pagina. Op de omslag zit Jan bij zijn moeder op schoot. Vanaf ca. 3 jaar.

Lieve mama

Jan en mama spelen verstoppertje. Mama moet zich verstoppen en Jan gaat haar zoeken. Hij zoekt haar achter de sofa, achter de gordijnen en in de speelgoedkist ... Net als Jan zich een beetje ongerust begint te voelen hoort hij mama stilletjes van de trap komen. Hij verstopt zich achter de deur, doet mama schrikken en vliegt in haar armen. Een zoekboek in handig peuterformaat met stevige gekartonneerde pagina's. Peuters kunnen mee zoeken achter de flapjes waaronder allerlei andere dingen verborgen zitten. De spanning wordt niet te lang aangehouden, want de veilige afloop komt er al gauw aan. Wel zo prettig voor peuters.