Livre
Néerlandais

Max en de ballon

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Max kiest een ballon en merkt dat deze een spelletje met hem wil spelen. Prentenboek met vrolijkgekleurde schilderingen. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Ballonnen, Spelen
Titre
Max en de ballon
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789044807394 (hardback)
Placing suggestion
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Max is dolblij met zijn mooie ballon. Dan voelt hij de ballon aan zijn arm trekken net alsof deze wil spelen. Wat een leuke ballon! Inlevend prentenboek waarin de schrijver/illustrator de hoofdfiguur, het dasje Max, lichtvoetig laat filosoferen over een ballon. Prachtig hoe de verwondering over en de interactie met de ballon op voor peuters begrijpelijke wijze wordt weergegeven. De 4 of 5 regeltjes met losse letters quasi geschreven tekst staat links of rechts als onderdeel van de illustratie over een dubbele pagina. Duidelijke herkenbare, zwartomlijnde schilderingen in vrolijke kleuren tegen een witte achtergrond. Gebonden, vierkante uitgave met Max en zijn ballon op de kaft en gedrukt op zwaar, glanzend papier. Eerder verschenen meer boekjes over Max. Een sterke uitgave waarin niets te veel staat. Vanaf ca. 2 jaar. Ook geschikt ter stimulering van de taalontwikkeling.

Max en de ballon

Max wil een ballon en hij kiest een roze. De verkoper bindt hem met een touwtje aan zijn arm, want anders vliegt hij weg. Max vindt hem schitterend en is dolblij. De ballon trekt aan zijn arm en Max denkt dat de ballon met hem wil spelen. Hij rent en springt en het is een heel plezant spelletje, maar misschien wil de ballon wel gewoon vliegen. Max laat hem los en de ballon verdwijnt vrolijk de wolken in. Een prentenboek met Max in de hoofdrol. De eenvoudige, gekleurde illustraties vullen telkens een dubbele bladzijde. De figuren zijn dik zwart omlijnd en de vlakken met felle kleuren ingekleurd. De personages zijn nogal houterig voorgesteld. Enkele korte zinnetjes beschrijven het gebeuren. Het is een vrolijk en herhenbaar verhaal, maar enige vorm van originaliteit ontbreekt in zowel tekst als illustraties.