Livre
Néerlandais

Midden in de nacht

Midden in de nacht

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een jongetje wordt wakker omdat er een Siberische tijger in zijn bed is gekropen. Hij sjouwt het slapende beest terug naar de zoo. De poort van de tijgerkooi blijkt wagenwijd open te staan. De jongen sluit de tijger op en verstopt de sleutel onder zijn hoofdkussen.
Sujet
Dromen
Titre
Midden in de nacht
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044819984 (hardback)
Placing suggestion
Slapen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De ik-figuur wordt regelmatig 'wakker' met een eng beest naast zich in bed, maar hij heeft de ultieme oplossing gevonden. Schitterend prentenboek waarin duidelijk wordt gemaakt dat je nare dromen terug moet brengen waar ze horen, de boel op slot doen en de sleutel onder je kussen bewaren, zodat je lekker verder kunt slapen. De eenvoudige grappige illustraties over een dubbele pagina geven exact aan wat er in het verhaal gebeurt. Op elke pagina zie je in kleur de ik-figuur sjouwen met z'n enge droom, in dit geval een Siberische tijger. De achtergrond bestaat uit één kleur met daarin schetsmatig weergegeven waar de jongen is, bv. op de trap, in de straat. De vlot geschreven humoristische, drie- tot zesregelige tekst geeft woordelijk weer wat de ik-figuur denkt, doet of zegt. Een aanrader voor kleuters of ze nou enge dromen hebben of niet. Vanaf ca. 4 jaar.

Midden in de nacht

Midden in de nacht komt een tijger -  en dan nog een Siberische - de slaap van een klein jongetje verstoren. Hij is te groot en hij bijt dus moet hij terug waar hij thuishoort: naar de tijgerkooi in de zoo. Maar tussen het bed van de jongen en de zoo is het een heel eind te gaan en de tijger is zwaar ... Het (droom)avontuur begint in het bed van een  kleine jongen, die geen naam heeft. Elke nacht opnieuw wordt hij belaagd door een groot wild beest en telkens is het hard werken om de tijger terug te slepen naar zijn kooi. De tijd is krap bemeten. Voor het donker weg is, moet de kooi terug vast én de tijger mag ondertussen niet wakker worden. Het is een spannend en tegelijkertijd bevrijdend 'dromenverhaal'. De allermooiste nachtkleuren met bijpassende tekst laten zien hoe moedig een kleine jongen wel kan zijn. Doordat het verhaal in de ik-vorm geschreven is worden de angsten in dit prentenboek sterk gerelativeerd en krijgt het avontuur de bovenhand op de angsten. Ook de humor is niet…Lire la suite