Livre
Néerlandais

Mijn papa

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Jan vertelt trots over zijn papa: hij is zo groot dat Jan door zijn benen kan kruipen, zo sterk dat de jongen aan zijn arm kan hangen … etc.
Titre
Mijn papa
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Édition
1e dr. herz. ed. groot formaat
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044820225 (hardback)
Placing suggestion
Familie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentenboek in de ik-vorm over peuter Jan wiens vader de liefste papa van de hele wereld is. Temidden van speelgoed en vijf knuffeldieren, waarvan beer de belangrijkste is, geeft de vader veel mogelijkheden tot spelen, zoals hangen aan zijn arm, vliegen boven zijn hoofd, kietelen, vingers tellen, voorlezen en nog veel meer. Dik zwartomlijnde illustraties, trefzeker en vol vaart geschilderd met heldere kleuren in acrylverf, vullen telkens de dubbele pagina. Met weinig middelen wordt veel identificatie voor peuters geboden. Het boek straalt plezier, saamhorigheid en geborgenheid uit. Er zijn geen andere gezinsleden in beeld. De tekst, met een tot twee zinnen per twee pagina's, is gedrukt in grote letters, waarbij 'mijn papa' steeds in schrijfletters is geaccentueerd. Eerder o.a. verschenen in groot formaat en in hardkartonnen uitvoering; deze herdruk is in groot formaat. Vanaf ca. 2 jaar.

Mijn papa

Kleine Jan vertelt over zijn papa en over de spelletjes die ze samen doen. Papa is heel groot en sterk want Jan kan aan zijn arm hangen en onder zijn benen doorkruipen. Papa kan Jan hoog boven zijn hoofd laten vliegen, op zijn schouders zetten en op zijn rug laten paardje rijden. Jan kan aan papa's tenen kietelen en hem verstoppen onder zijn deken. Jan kan alle vingers van papa tellen en vooral stil luisteren als papa een verhaaltje vertelt. Hij heeft de liefste papa van de hele wereld ... Een handig kartonboekje voor kleine handjes, met weinig tekst en duidelijke illustraties uit de directe leefwereld van jonge kindjes.