Rikki en de eekhoorn

Rikki en de eekhoorn

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als konijntje Rikki in de herfst in het bos naar kastanjes zoekt, vindt hij een bewegingsloze eekhoorn onder de struiken. Zou mama weten wat er met het beestje aan de hand is? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Rikki en de eekhoorn
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2022 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813159 (hardback)
Placing suggestion
Dood (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het konijntje Rikki, dat als een jongetje wordt neergezet, zoekt in de herfst in het bos naar kastanjes. Onder de struiken vindt hij een eekhoorn die niet beweegt. Rikki haalt zijn vriendinnetje erbij, omdat hij het niet vertrouwt. Samen nemen ze de eekhoorn mee naar Rikki's huis waar mama uitlegt wat er aan de hand is. In dit mooi uitgegeven prentenboek zijn groot opgezette, geschilderde platen te zien in heldere kleuren op ruitjespapier, dat af en toe vaag door de schildering heen te zien is. De korte, eenvoudige tekst met veel spreektaal staat beurtelings onder of boven de prent in een schreefloze zwarte letter. Aantrekkelijk prentenboek dat het thema dood begrijpelijk en invoelbaar maakt voor de oudste peuters en kleuters. Vanaf ca. 4 jaar. Heraanbieding van het boek, nu als Fundel. Dit interactieve prentenboek bevat een chip met een aantal leuke en stimulerende digitale toepassingen, die zorgvuldig zijn afgestemd op de inhoud van het boek.

Rikki en de eekhoorn

Dit ontroerende prentenboek snijdt een niet zo eenvoudig thema aan, namelijk dood gaan en begraven worden. Kinderen associëren dood gaan vaak met oud zijn. Guido van Genechten is er in geslaagd om op een eenvoudige en kindvriendelijke manier deze items aan bod te brengen. Mama legt uit dat de eekhoorn heel oud was en dat je dat aan zijn grijze snorharen kunt zien. En dat als eekhoorns oud worden, ze kunnen doodgaan. Op de vraag waar je bent als je dood bent, wordt met het zinnetje ‘Tja, dat weet niemand precies’ een eerlijk antwoord gegeven. Hierdoor laat de schrijver ruimte om een eigen invulling te geven. Ook het ritueel van begraven wordt uitgewerkt. De schrijver gebruikt geen zware woorden. De illustraties tonen stap voor stap wat een begrafenis in se inhoudt. Als Rikki, Anni en papa na de begrafenis naar huis wandelen, zien ze een andere eekhoorn. Zo wordt aangetoond dat het leven verder gaat. Dit sluit aan bij het beeld die kinderen hebben van de dood. Dat het verhaal over de do…Lire la suite