Livre
Néerlandais

Rikki wordt grote broer

Rikki wordt grote broer

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Rikki’s ouders vertellen hem dat hij in de lente een broertje of een zusje krijgt. Rikki mag het grote nieuws vertellen aan opa en oma. Als eindelijk de lange winter voorbij is en de eerste knopjes aan de bomen verschijnen, wekt papa hem ’s ochtends vroeg om bij mama te komen kijken.
Titre
Rikki wordt grote broer
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis Uitgeverij, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044819205 (hardback)
Placing suggestion
Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de herfst vertellen de ouders van konijn Rikki dat hij in de lente een broertje of zusje krijgt. Hij moet dus nog even wachten. Ondertussen wisselen de seizoenen en wordt de buik van mamma konijn dikker. Eindelijk is het zover, de appelboom gaat bloeien en Rikki wordt grote broer. Het prentenboek in A4-formaat heeft dubbelpaginagrote tekeningen. Op rood ruitjespapier zijn in vette zwarte lijnen en zachte potloodlijntjes de figuren en details getekend en met warme tinten in een stevige penseelstreek ingekleurd. De grote, duidelijke illustraties hebben een vriendelijke en vrolijke sfeer. De konijnen leven en zijn aangekleed als mensen. Het verhaaltje heeft een educatief tintje door de wisseling van de seizoenen, waar opa konijn informatie over geeft. Over hoe een baby in en uit de buik komt, wordt niets verteld; wel dat Rikki de baby kan voelen bewegen in zijn moeders buik. De tekst, in enkele regels gedrukt in de tekening, is eenvoudig. Over Rikki verschenen al vele prentenboeken; o…Lire la suite

Rikki wordt grote broer

Er zijn al heel wat prentenboeken verschenen over het konijntje Rikki. In dit verhaal krijgt Rikki te horen dat mama konijn een kindje verwacht. Opvallend bij dit verhaal is de langzame opbouw waarbij veel aandacht uitgaat naar de gevoelswereld van Rikki. Zo probeert Rikki te begrijpen dat het best lang duurt vooraleer het baby'tje groot genoeg is om uit mama’s buik te komen. Opa vertelde hem dat hij een broertje of zusje krijgt als in de lente de appelboom bloeit. Eerst komt nog de winter, dus het duurt nog een hele tijd. In afwachting van het gebeuren zien we op de prenten huiselijke taferelen: Rikki helpt opa in de tuin, hij zit knus bij mama en voelt het baby'tje in de buik bewegen, hij maakt sneeuwbaby’s wanneer het goed aan het sneeuwen is … Eindelijk is het lente: Rikki rent opgewonden naar mama om zijn broertje of zusje te zien. Snoezig liggen ze in mama’s armen, een zusje én een broertje.
Een lieflijk verhaal, heel eenvoudig en mooi verteld waarbij er niet veel gebeurt …Lire la suite