Livre
Néerlandais

Wie?

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Wat hebben een slang en een olifant met elkaar gemeen? Of een varken en een vlinder? Vierkant prentenboek met veertien vrijstaande zwartomlijnde kleurenillustraties van dieren, met flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Dieren
Titre
Wie?
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009 | Autres éditions
[12] p. : ill.
ISBN
9789044810325 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wat hebben een slang en een olifant met elkaar gemeen? Of een varken en een vlinder? In dit vierkante flappenboek met twee afgeronde hoeken en stevige pagina’s worden veertien totaal verschillende dieren op een ludieke manier aan elkaar gekoppeld. Op elke rechterpagina staat een vrijstaande zwartomlijnde kleurenillustratie van een bekend dier (bijvoorbeeld een eend). Bij het omslaan van de flap, die ongeveer vijfzesde van de pagina bedekt, komt er een ander dier te voorschijn (bijvoorbeeld een pinguïn). Een klein stukje van de snavel van de eend is tegelijkertijd ook de punt van de pinguïnsnavel. Op elke linkerpagina staat in grote schreefloze letters tegen een wisselend gekleurde achtergrond een vraag, bijvoorbeeld ‘Wie heeft er net zo’n mooie oranje bek als een eend?’ Op de uitgeslagen flap is het antwoord niet alleen te zien, maar ook te lezen. Eenvoudig, maar erg leuk concept dat door de herhaling versterkt wordt. De herkenbare, krachtige illustraties, waarmee de maker al eerder h…Lire la suite

Wie?

Een verrassend flappenboekje voor peuters. Dieren lijken soms meer op elkaar dan je zou denken. Wat hebben een bij en een zebra met elkaar gemeen? Op elke flap staat een dier met daarnaast een vraag. Onder het flapje zit een ander dier verborgen maar er piept een klein stukje uit. Zo krijg je een perfect en leuk raadselboek. Bv. een eend met een oranje bek en eronder een pinguïn met een langere oranje bek. Enkele combinaties zijn wat minder voor de hand liggend. De dieren zijn klaar en in heldere kleuren afgebeeld. Het is leuk om er een spelletje van te maken met peuters en kleuters.