La vie est un roman : roman

Guillaume Musso (auteur)

La vie est un roman : roman

Genre:
Nadat haar dochtertje tijdens verstoppertje spelen op mysterieuze wijze is verdwenen, ontdekt een Amerikaanse schrijfster dat zij een personage is in een roman van een Franse schrijver die de voogdij over zijn zoon kwijtraakt.
Titre
La vie est un roman : roman
Auteur
Guillaume Musso 1974-
Langue
Français
Éditeur
Paris: Calmann-Lévy, © 2020
303 p.
ISBN
9782702165546 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Guillaume Musso wordt in 1974 geboren in Antibes, studeert economische wetenschappen aan de universiteit van Nice, haalt een onderwijsbrevet en geeft les bij diverse instituties. Op zijn 19e begint hij met schrijven en groeit uit tot een van de meest gelezen schrijvers in Frankrijk. In 'Het leven is een roman' is Flora Conway een succesvol schrijfster die in New York in een loft woont met haar 3-jarig dochtertje Carrie. Tijdens verstoppertje spelen verdwijnt het meisje op mysterieuze wijze. Tegelijkertijd beleeft de schrijver Romain Ozorsky in Parijs ook een drama. Zijn vrouw heeft ervoor gezorgd dat hem de voogdij over zijn zoon wordt ontnomen. Dan ontdekt Flora dat zij een personage is in een roman van Ozorsky en dat hìj de macht bezit over het verloop van het verhaal. Onderverdeeld in drie delen wordt deze roman vanuit diverse perspectieven verteld. Deze 18e roman is de meest persoonlijke ooit van Musso, want ook Ozorsky is succesvol en is zijn carrière begonnen op 20-jarige leefti…Lire la suite

À propos de Guillaume Musso

CC BY-SA 4.0 - Image by Qsdfg75

Guillaume Musso, né le 6 juin 1974 à Antibes, est un romancier français.

Biographie

La mère de Guillaume Musso dirigeait la bibliothèque municipale d'Antibes ; son père était secrétaire général et directeur des finances de la mairie de la ville.

Il commence à écrire alors qu’il est étudiant. Âgé de 19 ans, fasciné par les États-Unis, il séjourne quelques mois à New York, où il travaille comme vendeur de crèmes glacées.

En rentrant des États-Unis, il passe une licence de sciences économiques à l'université de Nice, poursuit des études à Montpellier et passe le CAPES de sciences économiques et sociales. De 1999 à 2003, il est professeur de sciences économiques et sociales au lycée Erckmann-Chatrian de Phalsbourg et formateur à l’Institut universitaire de formation des maîtres (IUFM) de Lorraine. En En lire plus sur Wikipedia