Livre
Néerlandais

Sneeuwman gaat op reis

Gunter Segers (auteur)

Sneeuwman gaat op reis

Public cible:
3-5 ans et plus
Een sneeuwman reist zijn dierenvrienden achterna die samen op vakantie zijn in een warm land. Prentenboek met wat karikaturale tekeningen in zachte tinten. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Sneeuwman gaat op reis
Auteur
Gunter Segers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-5932-197-9

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De sneeuwman en zijn vriendinnetje -- waarmee de lezer mogelijk al heeft kennisgemaakt in Sneeuwman heeft een plan -- ontdekken op een dag dat hun dierenvrienden op het strand met vakantie zijn. Sneeuwman pakt onmiddellijk zijn koffer om hen achterna te gaan en luistert niet naar zijn sneeuwvriendinnetje dat vraagt of het aan het strand niet te warm is. De dierenvrienden zijn blij verrast met de komst van sneeuwman. Hij geniet van een kersencocktail op het strand waarvan hij een beetje rozig kleurt, hij springt over de golven en gaat met de dierenvrienden op zee varen in een rubberbootje, maar al snel begint sneeuwman te smelten. Gelukkig kent men in de nood zijn vrienden. Alle dieren snellen te hulp al weten ze eigenlijk niet goed wat te doen. Tot Victor varken aankomt met een kruiwagen vol ijsblokjes om sneeuwman in te zetten. En omdat Sneeuwman in de warmte niet kan blijven, besluiten de dieren allen samen terug naar huis te gaan met sneeuwman in de ijskar.

De avontur…Lire la suite
Sneeuwman besluit z'n vrienden uit het bos, die een strandvakantie houden, achterna te reizen, maar zon en sneeuw gaan niet samen. Onlogisch in elkaar stekend verhaal waarin de heenreis per vliegtuig en de terugreis per ijsco-kar gaat en waarin de dieren uit het bos bestaan uit o.a een schaap, giraffe, olifant etc. De kleurrijke ecoline-vetkrijt illustraties, waar veel op te zien is, beslaan meestal een dubbele pagina. De dieren zijn humoristisch, maar goed herkenbaar afgebeeld. De tekst, die nogal plechtstatig overkomt ('geraken'), is in grijs gedrukt in verschillende dikte en grootte; hij is soms recht-, soms schuingedrukt en staat kris kras in de illustratie wat soms een rommelige indruk maakt. Eerder verscheen van deze auteur 'Een sneeuwman met een plan'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Sneeuwman gaat op reis

Sneeuwman merkt dat alle dieren van het bos weg zijn. Hij vindt een kaartje van hen in de brievenbus: ze zijn samen met vakantie. Sneeuwman begint snel te pakken en reist hen achterna. Hij geniet van de rust, maar al snel verbrandt hij door de zon en samen met zijn vriendjes zoekt hij verkoeling in de zee. Uiteraard gebeurt wat je al kon vermoeden: hij begint te smelten. Alle dieren snellen hem te hulp en ijsblokjes brengen redding. Met de ijskar gaan ze terug naar huis. Een vrolijk en grappig prentenboek met voor de tweede maal een ondernemende Sneeuwman in de hoofdrol. Eerder verscheen ‘Sneeuwman met een plan’. Het verhaal is voorspelbaar, maar daardoor leent het boek zich gemakkelijk tot een spel van vraag en antwoord. Uiteraard weten kinderen dat het geen goed idee is voor een Sneeuwman om naar het strand te gaan omdat hij zal smelten en ze zullen zelf ook wel wat weten te verzinnen om hem te redden. Ook de prenten weten te boeien door de vele verschillende, goed herkenbare dieren…Lire la suite