Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Langs velden en oevers

Gustave Flaubert (auteur)
Reisverslag uit 1847 door de Franse literator (1821-1880).
Titre
Langs velden en oevers
Auteur
Gustave Flaubert
Langue
Néerlandais
Titre original
Par les champs et par les grèves
Éditeur
Amsterdam: Atlas, 2001 | Autres éditions
239 p.
Note
Ondertitel op omslag : Een wandeling langs de Loire en door Bretagne
ISBN
90-450-0635-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De jonge Gustave Flaubert maakte in 1847 met een studiegenoot, Maxime du Camp, een reis te voet - en gebruikmakend van de toenmalige vervoersmiddelen - van ongeveer drie maanden langs de Loire en door Bretagne. Hij werkte zijn reisnotities uit maar pas in 1885 - vijf jaar na zijn dood - werd het manuscript gepubliceerd en voorzien van de aantekeningen van Du Camp. Het boek is vanuit velerlei gezichtspunten heel boeiend. Het beschrijft de 19e eeuwse situatie van landschap, mensen en verkeer van Touraine en Bretagne. Met oog voor de details die de impressies levend maken en waardoor een rijk geschakeerd beeld wordt opgeroepen van het geheel, komt het reisverhaal in prachtige volzinnen op de lezer af als een aaneenschakeling van kleurrijke schilderijen. Uiteraard dank zij het talent van Flaubert maar ook door de knappe vertaling van Ernst van Altena. Een boeiend boek voor wie zich interesseert voor de beschreven gebieden zoals deze zich toonden in de 19e eeuw.

À propos de Gustave Flaubert

Gustave Flaubert est un écrivain français né à Rouen le 12 décembre 1821 et mort à Croisset, lieu-dit de la commune de Canteleu, le 8 mai 1880. Considéré, avec Victor Hugo, Stendhal, Balzac et Zola, comme l'un des plus grands romanciers français du XIXe siècle, Flaubert se distingue par sa conception du métier d’écrivain et la modernité de sa poétique romanesque.

Prosateur de premier plan de la seconde moitié du XIXe siècle, Gustave Flaubert a marqué la littérature universelle par la profondeur de ses analyses psychologiques, son souci de réalisme, son regard lucide sur les comportements des individus et de la soci…En lire plus sur Wikipedia