Livre
Néerlandais

Met de poppen gooien

Guus Kuijer (auteur), Mance Post (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Madelief, Roos en Jan Willem wonen in dezelfde straat. Zij spelen veel samen en maken van alles mee.
Titre
Met de poppen gooien
Auteur
Guus Kuijer
Dessinateur
Mance Post
Langue
Néerlandais
Éditeur
Querido, 2008 | Autres éditions
85 p. : ill.
ISBN
9789045106304 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ongewijzigde herdruk van het in 1975 verschenen boek dat in 1976 met een Gouden Griffel bekroond werd. Dit is het eerste deel over het leven van Madelief. Het verhaal is nog steeds origineel, humoristisch, goed geschreven en de schrijver heeft zich goed verplaatst in de wereld van het kind. Madelief is een pittige tante die op zijn tijd best kattig is en ruzie maakt. De karaktertekening is goed, genuanceerd. Er is voor kinderen nog steeds veel herkenbaars te lezen. Het enige gedateerde zijn de bedragen in guldens en het ontbreken van computers. De krant wordt nog op een typemachine gemaakt. Het poppengooien als spel wordt alleen aangestipt, niet beschreven in het boek. De potloodillustraties zijn ongewijzigd; ze passen perfect bij het verhaal en zijn niet gedateerd. Deze herdruk maakt onderdeel uit van de achtdelige 'Gouden Griffelreeks' die in samenwerking met De Volkskrant tot stand komt. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Guus Kuijer

Guus Kuijer (prononciation : [ɣys ˈkœyər]), né le 1er août 1942 à Amsterdam, est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né à Amsterdam, il va à l'internat du lycée de Zutphen. Il fait ensuite ses études à Doetinchem. Il devient instituteur et travaille de 1967 à 1973 à Didam.

Il arrête d'enseigner pour devenir écrivain à plein temps. En 1975, il publie son premier roman pour la jeunesse, Les bonbons sont faits pour être mangés, qui met en scène pour la première fois son personnage de Madelief, une petite fille. La série reçoit deux fois le prix Gouden Griffel. Elle a un tel succès qu'elle devient une série télévisée en 1994 et que le film qui adapte le roman La Maison au fond du jardin en 1998 reçoit de nombreux prix internatio…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions