Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Olle

Guus Kuijer (auteur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Olle is geen gewone hond: hij is slim en eigenwijs, maar het meest bijzondere is, dat hij met zijn baas en bazin kan praten. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Honden
Titre
Olle
Auteur
Guus Kuijer
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020 | Autres éditions
94 p. : ill.
ISBN
9789045125794 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Olle is geen gewone hond, hij is slim en eigenwijs en het bijzondere is dat hij kan praten. In het verhaal zal blijken, dat alleen zijn baas (de auteur) en bazin hem kunnen verstaan. Het verhaal begint heel realistisch. De overgang van realiteit naar fantasie verloopt geleidelijk en zeer geloofwaardig. Het praten van de hond blijft in het hele boek zo aannemelijk, dat je het bijna echt gelooft. Het verhaal kan heel goed een grotendeels waargebeurd zijn, met een fantasierijke interpretatie van de verteller (baasje van de hond): waarom doet Olle dit? Waarom blaft hij nu? De verteller verplaatst zich helemaal in de dieren. Het is ingedeeld in korte hoofdstukken, heeft een inhoudsopgave en is geïllustreerd met eenvoudige zwart-wittekeningen. In de interpretatie van het gedrag tussen de dieren onderling zijn vaak menselijke trekjes terug te vinden. Het werkelijke gedrag van de dieren blijft heel natuurlijk. Dit leerzame, leuke en boeiende boek geeft je een andere kijk op honden. Leuke omsl…Lire la suite

Olle

Olle is een hond. Hij is slim, een beetje eigenwijs, maar ook heel vriendelijk. Hij woont met zijn baasjes, Guus en Corrie Kuijer, op een boerderij in de polder. Hij heeft het best naar zijn zin. Toch is er iets heel merkwaardigs met Olle. Hij praat. Alleen zijn baasjes kunnen hem verstaan. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar Guus Kuijer heeft dat zo goed aangepakt dat je de overstap van realiteit naar fantasie niet eens merkt. Al vlug is het heel normaal dat Olle praat.
Op een dag krijgt Olle gezelschap van Dien, een teefje dat nogal druk doet en veel wil spelen. Het vrouwelijk gezelschap kan Olle niet echt bekoren en af en toe kijkt hij verbaasd toe als Dien weer eens gekke capriolen uithaalt. Olle denkt veel na. Hij heeft wat filosofische trekjes. De gesprekken met zijn baasjes doen hem goed.
Baasje, Guus Kuijer, kan niet anders dan een boek schrijven over Olle. Want een hond die praat, dat is niet gewoon. Zoals gewoonlijk doet de auteur dat zeer goed. Hij verpla…Lire la suite

À propos de Guus Kuijer

Guus Kuijer (prononciation : [ɣys ˈkœyər]), né le 1er août 1942 à Amsterdam, est un auteur néerlandais de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né à Amsterdam, il va à l'internat du lycée de Zutphen. Il fait ensuite ses études à Doetinchem. Il devient instituteur et travaille de 1967 à 1973 à Didam.

Il arrête d'enseigner pour devenir écrivain à plein temps. En 1975, il publie son premier roman pour la jeunesse, Les bonbons sont faits pour être mangés, qui met en scène pour la première fois son personnage de Madelief, une petite fille. La série reçoit deux fois le prix Gouden Griffel. Elle a un tel succès qu'elle devient une série télévisée en 1994 et que le film qui adapte le roman La Maison au fond du jardin en 1998 reçoit de nombreux prix internationaux.

Avec Unis pour …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions