Livre
Néerlandais

Minipiet naar de pietenschool

Guy Daniëls (auteur), Ina Hallemans (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Seppe mag van Sinterklaas naar de zwartepietenschool in Spanje komen. Eerst moet hij een paar keer door de schoorsteen voor een echte pietenkleur, daarna volgen belangrijke lessen en tot slot doe hij de pietenveertest. Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Minipiet naar de pietenschool
Auteur
Guy Daniëls
Dessinateur
Ina Hallemans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044826432 (hardback)
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Seppe is reuze opgewonden als Sinterklaas hem uitnodigt om naar zijn kasteel in Spanje te komen en op de zwartepietenschool les te krijgen. Eerst moet hij een paar keer door de schoorsteen glijden voor een mooie pietenkleur. Daarna krijgt Seppe belangrijke lessen als kaartlezen, nok-lopen, zaklopen, pepernootstrooikunde en nog veel meer. Tja, je wordt niet zomaar helper van Sinterklaas. Maar de moeilijkste opgave is toch wel de pietenveertest, waarbij Seppe zelf iets moet uitvinden wat het leven van Sinterklaas en zijn Pieten vergemakkelijkt. Zou hem dat lukken? Hij kan er gewoon niet van slapen! Opgewekt, verwachtingsvol prentenboek, waarin Seppe zijn liefste wens om een échte Zwarte Piet te worden in vervulling ziet gaan. De sfeervolle en kleurrijke illustraties van verschillende afmetingen bevatten leuke details, zodat de kleuters veel te bekijken hebben. Sint en zijn Pieten doen blijmoedig hun werk en de kleine Seppe is een gretige leerling. Woord en beeld zijn perfect op elkaar a…Lire la suite

Minipiet naar de pietenschool

Seppe heeft het voorbije jaar de Sint en zijn Pieten flink geholpen. De Sint beloofde hem dat hij dit jaar weer mocht helpen. En ja, Seppe krijgt een brief van de Sint in de bus waarin de Sint hem uitnodigt op zijn kasteel in Spanje. Daar bevindt zich de grote pietenschool waar Seppe moet leren een goede Zwarte Piet te worden. Opa brengt Seppe naar het kasteel in Spanje. De opleiding tot Zwarte Piet duurt twee weken. Een paar keer door de schoorsteen glijden geeft Seppe een zwart kleurtje. De Hoofdpiet legt hem alles uit. Het is niet eenvoudig. Hij moet heel veel oefenen: eerst kaartlezen, dan nok-lopen, zakkenlopen, fluisterstappen, pepernotenstrooikunde, schoorsteenglijden en het aan- en uitzetten van alarminstallaties. De laatste les geeft de Sint zelf. Alles over brieven, verlanglijsten en tekeningen van kinderen! En nu nog examen doen en iets bedenken wat de taak van Sint en de Pieten kan vergemakkelijken. Seppe slaagt met glans! 

Wie zich wil verdiepen in de wereld…Lire la suite