Livre
Néerlandais

Minipiet

Guy Daniels (auteur), Ina Hallemans (dessinateur)
Seppe wil heel graag Zwarte Piet worden. Met opa schrijft hij een brief aan Sinterklaas. Helaas antwoordt sint dat hij al genoeg pieten heeft. Maar passen die ook in de smalle schoorstenen? Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Jarig zijn
Titre
Minipiet
Auteur
Guy Daniels
Dessinateur
Ina Hallemans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2017 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044823523 (hardback)
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mooi, sfeervol prentenboek op A4-formaat waarin het verhaal wordt verteld van Seppe, een jongen die o zo graag Zwarte Piet wil worden. Voor zijn verjaardag vraagt hij een pietenpak en niet veel later schrijft hij samen met opa een brief aan Sinterklaas. Wat is Seppe teleurgesteld als Sinterklaas hem antwoordt dat hij al Pieten genoeg heeft…Tegen sinterklaasavond houdt Seppe het niet meer uit: hij kruipt in zijn pietenpak uit bed en gaat op het platte dak zitten tegen de warme schoorsteen, in de hoop dat Sinterklaas voorbij zal komen. Opeens ontdekt Seppe dat er ergens een Zwarte Piet vast zit in een schoorsteen - het blijkt nota bene de Hoofdpiet te zijn. Seppe helpt hem snel uit de schoorsteen te komen en mag, omdat hij kleiner is, vervolgens zelf het pakje naar beneden brengen. Sinterklaas beloont hem door hem alsnog tot Minipiet te benoemen. Liefdevol verteld verhaal. Kleuters zullen zich herkennen in de gemoedstoestand van Seppe en genieten van de aantrekkelijke, vaak paginagrote …Lire la suite

Minipiet

Seppe is vier dagen voor Sinterklaas jarig. Hij vraagt een pietenkostuum aan de Sint en die brengt het bij oma en opa. Het is een groen kostuum met rode strepen en een muts met een grote veer op. In zijn schoen steekt Seppe een bedankingsbriefje en hij vraagt aan de Sint of hij zijn helper mag zijn. De Sint antwoordt dat hij momenteel Pieten genoeg heeft. Seppe is ontgoocheld. Maar in de sinterklaasnacht gebeurt er iets onverwachts en komt Seppe in actie. Een sinterklaasverhaal met bonte illustraties die nogal ouderwets overkomen. De tekst valt wel mee, maar is voorspelbaar en weinig origineel.