Livre
Néerlandais

Viert de kerstman ook Kerstmis?

Guy Daniëls (auteur), Ina Hallemans (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bundel met verhalen, liedjes, recepten, enige weetjes over en een interview met de kerstman. Met gekleurde illustraties en foto's. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Kerstman
Titre
Viert de kerstman ook Kerstmis?
Auteur
Guy Daniëls
Dessinateur
Ina Hallemans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007 | Autres éditions
[25] p. : ill.
Note
Mini-uitgave
ISBN
9789044808285
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Minigeschenkboekje met een (kleine) selectie van de bijdragen over Kerstmis uit het oorspronkelijke boek*. In dit boekje is onder andere overgenomen: een (niet op de bijbel georiënteerd) kerstverhaal, een interview waarin kinderen vragen stellen aan de kerstman, weetjes over Kerstmis, een recept en enige traditionele liederen (zonder notenschrift) en versjes. De teksten zijn geïllustreerd met eenvoudige kleurrijke, maar wat stijve tekeningen, die soms grappige details bevatten. In deze mini-uitgave zijn geen foto’s opgenomen. Inhoudelijk biedt deze uitgave weinig nieuws. Met name geschikt als cadeauboekje. Vanaf ca. 5 jaar.

Viert de Kerstman ook Kerstmis?

Een boek met verschillende korte verhaaltjes, liedjes, versjes, weetjes en knutselideetjes, allemaal rond Kerstmis. Er is zowel aandacht voor het echte bijbelse kerstverhaal en de daarin voorkomende personages als de drie koningen als voor de meer commerciële 'uitwassen' van Kerstmis zoals de kerstman en de kerstmarkten. Dat werkt wat storend. Het deeltje over de kerstgebruiken in diverse landen is wel interessant. Foto’s en tekeningen wisselen elkaar af. De tekeningen doen heel oubollig aan en de foto's zijn betrokken van het Santa Claus Office! Niet echt een boek waarop iemand zat te wachten.