Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Man eet hond en andere bizarre dierenverhalen

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur)

Man eet hond en andere bizarre dierenverhalen

Public cible:
9-11 ans et plus
Vijftig korte, waargebeurde verhalen over dieren die tot heel bijzondere dingen in staat zijn. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Man eet hond en andere bizarre dierenverhalen
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2008
221 p. : ill.
ISBN
9789022322598

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vijftig korte, waargebeurde verhalen over dieren. Het titelverhaal gaat over de Engelse kunstenaar McCowan die uit protest tegen wangedrag van prins Philip tijdens een jachtpartij een corgi-hond opat. Verder onder meer over een paard dat de toekomst kan voorspellen, Crocodile Hunter Steve Irwin, het mysterie van twee wolvenkinderen, hoe de naam ‘teddybeer’ is ontstaan, gorilla Bokito, walvissen in de Schelde, en een vliegtuig dat tegen een vis botste. Een mooie en boeiende verzameling van bizarre, spannende ongelooflijke, akelige, vieze en grappige dierenverhalen, verzameld door twee kinder- en jeugdboekenauteurs. Zal kinderen zeker aanspreken, maar is ook leuk voor volwassenen. Met enkele zwart-witillustraties. Er is ook een reizende theatervoorstelling van 'Man eet hond' (zie www.EduArt.be). Paperbackeditie. Vanaf ca. 11 jaar.

Man eet hond

In 'Man eet hond' bundelen Guy Didelez en Frank Pollet naar eigen zeggen vijftig ongelooflijke, grappige, onvoorstelbare en straffe maar wel waargebeurde dierenverhalen: over een kat met vleugels, een paard dat de toekomst kon voorspellen, een botsing tussen een vliegtuig en een vis, de vriendschap tussen een ratelslang en een hamster of een visser en een krodkodil ..., je kan het zo gek niet bedenken of het staat erin. Elk verhaal beslaat drie tot vijf pagina’s: sommige zijn recent, en bekend, enkele gaan al tientallen jaren mee, andere zijn vanonder het stof gehaald en/of lijken urban legends. Sommige verhalen worden rechttoe, rechtaan verteld, andere een beetje badinerend. Het boek overstijgt nergens het fait divers – een beetje in de stijl van ‘Man bijt hond’ -, maar dat is ook de bedoeling. De auteurs claimen authenticiteit, bronnen worden echter niet vermeld. Dit is geen boek om in één ruk uit te lezen. Hier en daar een hoofdstukje, en dan weer wegleggen, anders gaat het al snel…Lire la suite