Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De commissaris en het zwijgen

Håkan Nesser (auteur), Edith Sybesma (traducteur)
Een vrouwenstem meldt door de telefoon dat in het zomerkamp van een religieuze sekte een meisje vermoord is. Commissaris Van Veeteren gaat poolshoogte nemen, maar ontmoet een muur van zwijgzaamheid.
Titre
De commissaris en het zwijgen
Auteur
Håkan Nesser
Traducteur
Edith Sybesma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Kommissarien och tystnaden
Édition
4
Éditeur
Breda: De Geus, 2011 | Autres éditions
315 p.
ISBN
9789044520613 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze nieuwe politieroman is inmiddels de vijfde in het Nederlands vertaalde van de succesvolle Zweedse auteur Håkan Nesser (1950). Zoals in Het vierde offer (1994), Het grofmazige net (2001), De vrouw met de moedervlek (2002) en De terugkeer (2003) wordt de kunstzinnige commissaris Van Veeteren samen met zijn collega´s met een brutale misdaad geconfronteerd. De roman speelt zich af in een fictief Europees landschap met bossen, meren en protagonisten die wat hun namen betreft van overal afkomstig kunnen zijn. Kort na elkaar verdwijnen twee meisjes uit een zomerkamp van een uiterst dubieuze sekte. Ze worden brutaal verkracht en vermoord in het bos teruggevonden. Even later verdwijnt de charismatische predikant Oscar Jellinek spoorloos, en niemand laat iets los: de meiden van het zomerkamp niet en Jellineks drie vrouwen al evenmin. Van Veeteren ontmoet een muur van zwijgzaamheid... Ambachtelijk zoek-, speur- en denkwerk en het toeval brengen uiteindelijk op ve…Lire la suite
Een vrouwenstem meldt door de telefoon dat er in het zomerkamp van een religieuze sekte een meisje vermoord is. Commissaris Van Veeteren gaat poolshoogte nemen, maar ontmoet een muur van zwijgzaamheid. De leider Jellinek blijkt een bijna onbeperkte macht te hebben over zijn drie metgezellinnen en over de meisjes die in het zomerkamp verblijven. Dezelfde vrouwenstem meldt een tweede moord; Jellinek is plotseling verdwenen. In het stadje waar de sekte de meeste aanhang heeft, geven de leden ook geen informatie tot frustratie van de politie. Het kost Van Veeteren veel hoofdbrekens voordat een toevalligheid hem op een spoor zet. Zonder meer een verrassende detective die het niet moet hebben van veel actie en geweld, maar van het eindeloos zoeken naar een speld in een hooiberg. De setting werkt sterk mee: een Europees landschap, meren, bossen en karakters die wat de namen betreft uit allerlei Europese landen kunnen komen. De ontknoping is verrassend en overtuigend. Kleine druk.

À propos de Håkan Nesser

CC BY 3.0 - Image by Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

Håkan Nesser, né le 21 février 1950 à Kumla en Suède, est un écrivain suédois.

Ses ouvrages ont été couronnés par plusieurs prix et adaptés à la télévision suédoise.

Biographie

Œuvres

Série Gunnar Barbarotti

  1. Homme sans chien, Seuil, 2013 ((sv) Människa utan hund, 2006), trad. Esther Sermage (ISBN 978-2-02-105581-8)
  2. (sv) En lire plus sur Wikipedia

Suggestions