Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De boze heks geeft een feest

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Bundel met verhalen over de boze heks en haar vriendjes in het bos. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Feesten, Heksen
Titre
De boze heks geeft een feest
Auteur
Hanna Kraan
Dessinateur
Annemarie Van Haeringen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Autres éditions
122 p. : ill.
ISBN
90-5637-407-9 9789056374075

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit boeiende verhaal, dat een aaneenschakeling vormt van korte hoofdstukjes en avonturen, laten de heks en de dieren uit het bos opnieuw zien wat hun goede en slechte kantjes zijn. Heks en egel kunnen het totaal niet met elkaar vinden en houden zich vooral bezig met elkaar het leven zuur te maken, waarna de haas -- die in zekere zin een hoofdrol krijgt -- de gemoederen moet temperen. Ook de uil is weer van de partij en een enkele keer komt ook een ander dier even om de hoek van de heksenhut kijken, vooral als de boze heks weer taart getoverd heeft.

De subtiele zwartwittekeningen van Annemarie van Haeringen, geven precies de sfeer van het verhaal weer en tonen de grote gezelligheid die in het bos heerst. Want van gezelligheid kunnen we zeker spreken, ondanks de boze streken van de heks. Een mooi verhaal, dat ook moeilijke lezertjes kan bekoren.

[Mientje Vandecasteele]
Vervolgdeel met verhalen over de boze heks en haar buren en vrienden in het bos. Het is een lange winter in het bos en de heks kan niet tegen de winter. Ze wordt er somber en chagrijnig van. De dieren moeten zich soms zelfs voor haar verstoppen, zo slecht wordt haar humeur. Gelukkig kunnen de egel, de haas, de uil en de andere bosbewoners haar vaak aan een betere bui helpen. En als ze echt blij is, geeft ze een feestje en tovert ze taart. Veel van de verhalen zijn grappig en niet oppervlakkig. Dat geldt ook voor de personages. Ze zijn duidelijk verschillend en hoewel ze allemaal een nogal opvallende karaktertrek hebben (egel is ondeugend, uil is bang, heks is gevoelig), zijn ze niet eendimensionaal. De soms paginagrote zwart-wittekeningen illustreren de verhalen, ze geven veel sfeer en de personages krijgen nog wat meer karakter: egel die duidelijk met veel plezier de heks in de maling neemt, de uil die bang op zijn tak zit en de drukke gezellige feestjes. Dit is de zesde bundel verha…Lire la suite

Suggestions