Duimelijntje is een mooi meisje zo groot als een duim. Op een dag wordt ze ontvoerd door een lelijke pad die een bruid voor zijn zoon zoekt. Navertelling van het sprookje van Andersen met illustraties in art-deco stijl. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Duimelijntje
Auteur
Hans Christian Andersen
Dessinateur
Marco Mazzoni
Traducteur
Annelies Kin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Poucette
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
56 p. : ill.
ISBN
9789044836127 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Duimelijntje, een mooi meisje zo groot als een duim, woont bij een vrouw die heel graag een kindje wilde. Ze heeft het er naar haar zin en wordt liefdevol verzorgd. Tot ze op een dag wordt ontvoerd door een lelijke pad die Duimelijntje een geschikte bruid voor zijn zoon vindt. Ze weet te ontsnappen evenals aan de kever en de mol. Op de rug van een zwaluw vliegt ze mee naar zonnige oorden waar de bloemenkoning haar ten huwelijk vraagt. Hier wil ze wel over nadenken. Dat laatste wijkt af van het origineel, daarin zegt Duimelijntje meteen 'ja'. Verder is de originele tekst op een enkel detail na vrijwel geheel gevolgd. De paginagrote illustraties in art-deco stijl zijn prachtig in pasteltinten met kleurpotlood uitgevoerd. Achterin het keurig verzorgde boek (ruim A4-formaat) staat uitgebreide informatie over de illustrator en de artistiek directeur. En tevens ook een verantwoording over de vorm en inhoud van het boek. Deel van een nieuwe 'reeks' met mooie, degelijke en verantwoorde uitgav…Lire la suite

À propos de Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 avril 1805 - Copenhague, 4 août 1875) est un romancier, dramaturge, conteur et poète danois, célèbre pour ses nouvelles et ses « contes de fées ».

Longtemps ignoré ou tourné en dérision dans son pays, où l'on a raillé son égocentrisme, il n'est reconnu tout d'abord qu'à l'étranger : en Angleterre où il rencontre Charles Dickens et où il devient « le dandy de la saison », en Allemagne où il se lie avec Chamisso, en France où il se lie avec Heinrich Heine, Honoré de Balzac et Alphonse de Lamartine chez Virginie Ancelot.

Ses nombreux voyages (Turquie, Italie, Suisse, Espagne) lui inspirent des récits qui constituent la meilleure partie de son œuvre, après les contes. Mais ses compatriotes lui reprochent justement de parcourir le monde uniquemen…En lire plus sur Wikipedia