Braille
Néerlandais

Alleen in Berlijn : roman

Autre titre Ieder sterft in eenzaamheid

Hans Fallada (auteur), Annelen Habers (traducteur), Geoff Wilkes (postface)

Alleen in Berlijn : roman

Autre titre Ieder sterft in eenzaamheid

Dans la série:
Een Berlijns echtpaar dat het bericht krijgt dat hun zoon voor de Führer is gevallen, besluit verzet te plegen d.m.v. het verspreiden van briefkaarten met teksten die het naziregime hekelen.
Titre
Alleen in Berlijn : roman
Autre titre
Ieder sterft in eenzaamheid
Auteur
Hans Fallada
Traducteur
Annelen Habers
Postface
Geoff Wilkes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Jeder stirbt für sich allein
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2010
34 banden
Éditeur original
Cossee
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Berlijns echtpaar dat het bericht krijgt dat hun zoon voor de Führer is gevallen, besluit verzet te plegen d.m.v. het verspreiden van briefkaarten met teksten die het naziregime hekelen. Tegelijk met de beschrijving van de wat hulpeloze, nauwelijks effectieve verzetsactiviteiten van het moreel hoogstaande paar wordt een beeld geschetst van de angst, de onderdrukking en de gecorrumpeerdheid van de doorsnee burger en de bruutheid van de nazi’s in Berlijn tijdens WO II. Deze herontdekte roman uit 1947 ( in Engeland was het een zomerseller) leest als een detective, door de perspectiefwisseling die verspringt van het echtpaar naar de laconieke met opsporing belaste rechercheur van de Gestapo. Realistisch zonder grote woorden of sentimentaliteit, met een ondertoon van humor geschreven. Een boek over gewone, fatsoenlijke burgers in een samenleving vol dreiging. Aan de verfilming wordt gewerkt door de makers van Goodbye Lenin (eerder verfilmd met Hildegard Knef). Een bijzondere roman die …Lire la suite

À propos de Hans Fallada

CC BY-SA 3.0 - Image by Doris Antony, Berlin

Hans Fallada [ˈhans ˈfalɑdɑ] est le nom de plume de l'écrivain allemand Rudolf Wilhelm Adolf Ditzen, né le 21 juillet 1893 à Greifswald (Poméranie), mort le 5 février 1947 à Berlin.

Le pseudonyme Hans Fallada fait référence à deux personnages des contes des frères Grimm : le héros de Hans im Glück et le cheval nommé Falada de Die Gänsemagd.

Ses romans décrivent la vie de petites gens.

Biographie

Rudolf Ditzen naît dans une famille aisée ; son père Wilhelm (mort en 1937) est magistrat. Il souhaite voir son fils embrasser une carrière de juriste ; leurs relations sont conflictuelles durant toute la jeunesse de Rudolf. La famille Ditzen quitte Greifswald pour Berlin en 1899, puis pour Leipzig en 1909.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions