Livre
Néerlandais

De dans van de drummers

Hans Hagen (auteur), Philip Hopman (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Sidi en vijf andere Ghanese kinderen krijgen trommelles van meesterdrummer Dudu Addi. Ze kiezen hun eigen trommel en bij een foute keuze moeten ze weggaan. Dudu Addi helpt de kinderen door ze een verhaal over henzelf te vertellen. Daarna vertelt hij zijn eigen verhaal.
Sujet
Ghana, Trommels
Titre
De dans van de drummers
Auteur
Hans Hagen 1955-
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012 | Autres éditions
105 p. : ill.
ISBN
9789045113890 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Afrika hebben zes kinderen zich verzameld rond de zieke meesterdrummer Dudu Addi. Ieder kind moet een trommel uitzoeken en een bijbehorend teken. Wie de verkeerde trommel kiest, krijgt geen les. Dudu Addi helpt ieder kind bij de keuze door over elk van hen een verhaal te vertellen. De schrijver vertelt in het nawoord dat enkele verhalen echt gebeurd zijn en andere verzonnen zijn. De verhalen geven stuk voor stuk een prachtig beeld van de sfeer en gebruiken in Afrika. Aan het eind van het verhaal wanneer de zeven bijeen zijn om te trommelen, komen de verschillende verhalen op een prachtige manier bij elkaar. Een raamvertelling, opgebouwd uit 21 korte hoofdstukken en geschreven in een prettige stijl met eenvoudige korte zinnen. Het boek is verlevendigd met kleurenillustraties die een hele of dubbele pagina beslaan. Ze geven het verhaal een extra dimensie. Op het omslag zijn zes Afrikaanse kinderen te zien rondom een kampvuur. Winnaar van de Gouden Griffel 2004. Vanaf ca. 9 jaar.

De dans van de drummers

Diep in Afrika leeft men op het ritme van de drum. Drummen is iets dat je niet zomaar leren kan. Het is iets bijzonders, een verheven vaardigheid die iedere drummer op zijn drum uitoefent. Het is een hele eer als de meester-drummer van het dorp zijn kunsten aan jou wil doorgeven. Die eer valt zes kinderen deze nacht te beurt. De maan staat vol aan de hemel, het kampvuur knettert… Sssst, het ritueel begint.
Een prachtig boek geschreven vol ritme, overgoten met een melodie van magie en geheimzinnigheid. Net zoals bij een mooi lied kan je niet anders dan het boek in zijn totaliteit te absorberen. Je leest het met andere woorden in één ruk uit. Ook al is het een heruitgave van een boek uit 2003, de illustraties van Philip Hopman blijven mooi en stralen perfect de sfeer uit die het verhaal creëert.
Achteraan in het boek geeft Hans Hagen wat meer uitleg bij het ontstaan van het boek. Het lijkt of hij met een gigantische telescoop een uitzicht op Afrika biedt en dan vooral op Gha…Lire la suite