Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De fluisterkelders

Hans Kuyper (auteur)

De fluisterkelders

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Lev woont met zijn opa in een stad die is afgesloten van de buitenwereld en waar iedereen gevolgd wordt. Er zijn mensen die dat niet willen. Lev komt die mensen toevallig op het spoor. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De fluisterkelders
Auteur
Hans Kuyper
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2013 | Autres éditions
119 p.
ISBN
9789025864385 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een nabije toekomst, een tijd waarin de technologische ontwikkelingen nog verder zijn opgeschoten, wordt een afgesloten samenleving gecontroleerd door lichaamschips, camera's en de politie. Een aantal volwassenen is gevlucht naar de kelders onder de stad en leidt daar een fluisterend bestaan om niet ontdekt te worden. De nieuwsgierige Lev, een jongen van een jaar of negen, komt per ongeluk bij deze fluisteraars terecht, net zoals het meisje Roz dat haar moeder zoekt. Snel blijkt dat ook deze wereld geregeerd wordt door harde regels en dat de kinderen niet meer weg mogen. Hoe het de kinderen verder vergaat, is te lezen in drie volgende delen van de serie 'De fluisteraars'*. De auteur heeft met veel verbeeldingskracht emoties zoals angst, moed en compassie beschreven, in korte zinnen en in een modern taalgebruik. Lezers die in dit spannende toekomstverhaal zijn gedoken, zullen meteen een volgend deel willen grijpen. Vanaf ca. 10 jaar.

De fluisterkelders

Lev woont met zijn opa Douwe in de haven. Zijn opa moet de monitors in het oog houden die de stad bewaken. Lev vind het echt niet leuk dat er overal camera's staan. Hij heeft echter een plekje gevonden waar hij door de camera's niet gezien wordt, onderaan de kademuur. Wanneer er na een verschrikkelijk noodweer een gat in de muur ontstaat, treedt Lev binnen in de wereld van de fluisteraars. Lev ontdekt een wereld onder de stad waar niemand iets van afweet. Of toch...? Lev leert Roz kennen en samen gaan ze op verkenning in de kelders onder de stad. Ze ontdekken dat de leider van de fluisteraars de moeder is van Roz en Lev ontdekt dat zijn ouders ook nog leven. Zij zijn de stad ontvlucht, maar hoe en hoe ver zijn ze geraakt? Zeer spannend avonturenverhaal voor jongeren vanaf tien jaar. De opbouw is erg meeslepend. Het open einde zorgt ervoor dat je onmiddellijk het vervolg wil lezen in 'Het walviseiland'. Gaat Lev daar zijn ouders vinden? Hans Kuyper heeft nog andere spannende boeken ges…Lire la suite