Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een huis ver van huis

Hans Kuyper (auteur), Mariëlla van de Beek (dessinateur)
De moeder van Sara is vaak boos en slaat haar. Sara loopt weg van huis. Samen met Kaai gaat ze naar het eiland Schier. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Weglopen
Niveau de lecture
AVI 3, AVI E3
Titre
Een huis ver van huis
Auteur
Hans Kuyper
Dessinateur
Mariëlla van de Beek
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2007
56 p. : ill.
ISBN
9789027672513

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boekje voor beginnende lezers is verschenen in de serie 'Doorlezers'*, bedoeld voor kinderen die graag wat langere verhalen lezen op hun eigen leesniveau. Dit boekje vormt samen met 'De kaper van de Nes' van Lydia Rood een koppel: dezelfde gebeurtenissen worden beschreven, maar vanuit verschillende hoofdpersonen. Beide delen hebben als ondertitel 'De weg naar Schier'. In dit deeltje is dat Sara; in het boek van Lydia Rood is dat Kaai. Sara loopt van huis weg omdat haar moeder altijd boos is en haar slaat. Ze ontmoet Kaai, die met een vlot naar zijn opa wil die op het eiland Schier woont. Samen gaan ze op weg. Het verhaal is geschreven in overwegend enkelvoudige zinnen en eenvoudige taal (AVI-E3). Op een aantal plekken worden de voorafgaande gebeurtenissen samengevat. Dat gebeurt met behulp van korte teksten die in een paginagrote illustratie zijn opgenomen. De illustraties in zwart-wit geven enkele hoogtepunten in het verhaal weer. Fijne leesoefenstof voor betere lezers vanaf ca. …Lire la suite

Een huis ver van huis

Sara heeft ruzie met haar mama. Na een klap loopt ze weg van huis. Ze overnacht buiten, in de regen onder planken. Als ze 's morgens wakker wordt en op zoek gaat naar water, ziet ze dat haar mama affiches ophangt met een foto van Sara en de tekst: VERMIST! Terug in haar schuilplaats ontmoet ze Kaai. Ook hij wil weg, naar het eiland Schier. Samen bouwen ze een vlot en 's nachts varen ze de sluis uit, de zee op ... Het verhaal van Kaai kwam eerder al aan bod in 'De kaper van de nes'. Hier worden gedeeltelijk dezelfde gebeurtenissen beschreven vanuit het standpunt van Sara. Misschien niet allemaal even geloofwaardig, maar wel voldoende boeiend. Of de kinderen ook echt de zee opgaan, blijft een open vraag. Beginnende lezers die al een echt verhaal met avontuur, spanning en gevoel aankunnen, komen met de reeks Doorlezers aan hun trekken. De samenvatting telkens na twee hoofdstukjes houdt hen bij de les. De tekeningen, in zwarte inkt, zijn mooi en gedetailleerd.

Suggestions