Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het geheim van de bevroren boerderij

Hans Kuyper (auteur), Ivan & Ilia (auteur)

Het geheim van de bevroren boerderij

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Oma gaat naar een verzorgingstehuis. Vlakbij ontdekt Kim een oud en vervallen boerderijtje. Al snel blijkt, dat ze niet de enige is die interesse in het boerderijtje heeft. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI E5, AVI M6, AVI 8, AVI 8
Titre
Het geheim van de bevroren boerderij
Auteur
Hans Kuyper Ivan & Ilia
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2016
88 p. : ill.
ISBN
9789025869557 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kim, papa en mama verhuizen oma naar een verzorgingstehuis, omdat ze wat in de war is. Ze gaat terug naar de plaats waar ze vroeger als kind gewoond heeft. Daar ontdekt Kim een oude vervallen boerderij die op het punt staat om afgebroken te worden. Dankzij oma en Kim kan dat net voorkomen worden. Een boek in de serie ‘Geheim'. Een vlot leesbaar verhaal in korte overzichtelijke hoofdstukken met veel dialogen. De hoofdpersonen lijken wat karikaturaal: een mopperende vader, een chagrijnige wethouder en een oma die in de war is. Gaandeweg het verhaal ontwikkelen de hoofdpersonen zich en kan de lezer meeleven met zowel oma als Kim. Bevat veel paginagrote en ook vele kleine illustraties, uitgevoerd in zwart-wit, ingekleurd met grijstinten. Het omslag toont Kim, de boerderij en een kerkuil. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar een leuk en spannend verhaal.

Het geheim van de bevroren boerderij

De oma van Kim verhuist naar een verzorgingstehuis. Jammer genoeg lijdt oma aan dementie. Voor Kim is het heel moeilijk om vast te stellen dat oma niets meer kan onthouden en heel vaak in de war is. Maar als oma in het verzorgingstehuis aankomt, herkent ze de omgeving. Ze heeft als klein meisje daar gewoond. Kim gaat op verkenning en vindt een oude, verlaten en vervallen boerderij. Ze loopt er stiekem binnen en bekijkt alle kamers en plaatsen. Het lijkt wel alsof de tijd er heeft stilgestaan. Alsof de bewoners er jaren geleden plots vertrokken zijn en alles lieten staan om ooit eens terug te keren. Ook oma gaat mee en dat zorgt voor een opflakkering in haar geheugen. Ze weet wie er gewoond heeft, ze herkent voorwerpen en begint in flarden te vertellen over de oude boerderij.

Maar dan krijgt Kim te horen dat de boerderij binnenkort gesloopt zal worden. Er zouden nieuwe huizen gebouwd worden. Daar wil Kim een stokje voor steken, want oma kijkt vanuit haar kamer uit op de b…Lire la suite