Livre
Néerlandais

Het huis is te klein : over bouwen

Hans Kuyper (auteur), Camila Fialkowski (dessinateur)

Het huis is te klein : over bouwen

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Teun krijgt een zusje. Daarom moet het huis verbouwd worden. Met informatie over het bouwen van huizen. Verhaal AVI-E3, informatie AVI-E4. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Wonen, Bouwen
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 4, AVI E4, AVI 6
Titre
Het huis is te klein : over bouwen
Auteur
Hans Kuyper
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789027664259 (hardback)
Placing suggestion
695 (SISO) Gebouwen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Teun krijgt een zusje. Daardoor wordt het huis te klein en moet er verbouwd worden. Teun leert dat er bij zo’n verbouwing heel wat komt kijken. Er moet toestemming bij de gemeente worden gevraagd, geheid worden en er zijn verschillende mensen aan het werk om zo’n verbouwing te realiseren. Een architect, metselaar, timmerman, maar ook een stoffeerder die zorgt dat het huis netjes bekleed wordt. Als de verbouwing klaar is, is iedereen blij. Maar als het nieuwe zusje van Teun voor het eerst in de nieuwe kamer gaat slapen, begint ze te huilen. Combinatie van eerste leesboek en een informatief boek. De tekst op de linkerpagina laat zich prima zelf lezen door jonge lezers (AVI-E3). De informatieve tekst op de rechterpagina is geschikt om voor te lezen aan deze kinderen (AVI-E4). Het informatiegedeelte is verlevendigd met enkele kleine kleurenfoto’s en technische tekeningen. De fictietekst is voorzien van kleurige illustraties die het verhaal aanvullen. Deel uit de serie 'Lees en weet' die u…Lire la suite

Het huis is te klein

In het huis van Teun verandert er veel. Er wordt verbouwd en de mama van Teun is in verwachting. Teun ontmoet de architect, leert wat een bouwvergunning is en leert leven met de hectische situatie van een huis in verbouwing (verhuizen, stof, lawaai). Hij helpt de timmerman en uiteindelijk is de verbouwing net klaar als mama bevalt van Jolijn. Zowel Teun als Jolijn hebben nu een nieuwe slaapkamer. Het verhaal van Teun wordt gecombineerd met rijmpjes, foto’s en realistische uitleg. Er zijn ook een aantal doe-pagina’s zoals zelf een kamer inrichten op een plan, of een huisje bouwen. Doch dit is te minimaal. Het verhaal zelf is oké maar de randinformatie is te moeilijk en moet zeker door een ouder iemand worden voorgelezen en uitgelegd. Het is een realistisch verhaal zonder enige fantasie. Niet echt geslaagd. De illustraties (tekeningen) zijn wel heel speels en ruw getekend.