Livre
Néerlandais

Nacht, stikdonkere nacht

Hans Kuyper (auteur), Riske Lemmens (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Veertien rovers vertellen elkaar hoe het komt dat ze zo klein zijn geworden. Verhaal op rijm met veel gekleurde illustraties. AVI 4. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI 4, AVI M4
Titre
Nacht, stikdonkere nacht / Hans Kuyper ; met tek. van Riske Lemmens
Auteur
Hans Kuyper
Dessinateur
Riske Lemmens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2007 | Autres éditions
34 p. : ill.
ISBN
9789027673152
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Veertien rovers in dwergformaat vertellen ieder hun verhaal hoe het toch gekomen is dat ze zo klein geworden zijn. De een is gekrompen omdat hij in de regen heeft gelopen, de ander omdat hij een verkeerde toverspreuk heeft gezegd en zo hebben ze allemaal hun eigen verhaal van een tot twee pagina's. Alleen rover nummer veertien is klein geboren, dat is Klein Duimpje. Alle verhaaltjes zijn op rijm, alhoewel niet allemaal in dezelfde versvorm. Over het algemeen goed lopende en verrassende gedichtjes al zal het niet voor alle kinderen op AVI 4 niveau even makkelijk zijn om de tekst zelf te lezen. Ook geschikt om voor te lezen. Het geheel is geïllustreerd met grappige, helder aquarel-gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Nacht stikdonkere nacht

Al meer dan 150 jaar is Zwijsen actief op vlak van leesonderwijs. Ze hebben niet alleen leesmethodes, maar ook een uitgebreid aanbod van werkboekjes, spelletjes, cd-roms, websites en uiteraard een zeer gevarieerd aantal reeksen. De serie ‘Ik lees’ richt zich op beginnende lezers. Na vier maanden leesonderwijs zijn ze in staat om deze aantrekkelijke boekjes te lezen. Het AVI-niveau varieert van 1 tot en met 4. De boekjes zijn zoals gewoonlijk zeer aanlokkelijk en ze sluiten zeer goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Veertien rovers zitten verscholen in het gras. Ze klagen en jammeren. De hoofdman vraagt aan elke rover om te vertellen waarom ze zo klein geworden zijn. Tot gisteren waren ze grote forse rovers, nu zijn ze zo klein dat ze zich kunnen verbergen achter een grassprietje … Elke rover vertelt zijn verhaal. Halverwege houden ze even een pauze en dan vervolgt het verhaal. Hun vertellingen zijn erg gevarieerd maar soms ook wat vaag en onduidelijk. Het volledige verhaal …Lire la suite