Livre
Néerlandais

Spooktocht in het donker

Hans Kuyper (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Merel en Melle zijn op schoolkamp op Terschelling. Als de stille Jessica tijdens een nachtelijke tocht verdwijnt, gaan ze op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Spooktocht in het donker
Auteur
Hans Kuyper
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2010 | Autres éditions
86 p. : ill.
ISBN
9789025856168 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tweeling Merel en Melle gaat met de klas op vakantie naar Terschelling. Tijdens een spannend nachtelijk avontuur verdwijnt klasgenootje Jessica. Merel weet zeker dat de geheimzinnige man die de tweeling een paar keer heeft ontmoet, daar iets mee te maken heeft. Samen gaan ze naar hem op zoek en belanden in een angstig avontuur. In eenvoudige, heldere taal wordt een groot probleem op kinderlijk niveau verwoord. Jessica's probleem wordt door de omgeving niet serieus genoeg genomen. Merel en Melle laten zich snel weerhouden om op het juiste moment alarm te slaan. Daardoor kunnen beangstigende zaken sterk uit de hand lopen. Het karakter van de onbekende man wordt sterk negatief uitgebeeld. Zowel in de tekst als op de zwart-wittekeningen. De jonge tweeling gaat erg onbesuisd te werk. Toch zullen kinderen zich in dit, ondanks de spannende avonturen gezellige verhaal, zeker kunnen vinden. Voor iemand die Terschelling kent zijn er leuke herkenbare plekjes. Er zijn al meer boeken over de tw…Lire la suite

Spooktocht in het donker

De tweeling, Merel en Melle, gaan met de klas een paar dagen naar Terschelling. Merel en haar vriendin Roos ontmoeten er een een vreemde man die hen allerlei vragen stelt. In het stadje komen ze dezelfde man opnieuw tegen. Wanneer Jessica, een meisje uit de groep, tijdens een spokentocht verdwijnt, denkt Merel onmiddellijk aan de enge man. Samen met haar broer gaat ze op onderzoek. Het wordt een spannend avontuur ...
Een doorsnee avonturenverhaal over een paar dappere kinderen. De zwart-witillustraties zijn al even gewoontjes. Ontspanningslectuur zonder meer.
Leuk detail: heb je zelf een goed idee om een verhaal over te schrijven, dan mag je het opsturen naar de auteur. Indien het gebruikt wordt voor een boek, komt je naam in het verhaal voor.