Livre
Néerlandais

Van een boom en een put

Hans Kuyper (auteur), Alice Hoogstad (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Dip past op de put en Dap past op de boom. Dan wordt het koud en nat. Gaat het wel goed met de boom? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Seizoenen
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 1
Titre
Van een boom en een put
Auteur
Hans Kuyper
Dessinateur
Alice Hoogstad
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789027675255 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Uitgeverij Zwijsen brengt een serie eerste leesboekjes uit onder de titel 'Ik lees!' De zes boekjes volgen de ontwikkeling in het eerste jaar lezen, van AVI-niveau 1 tot 3, en dat op uitstekende wijze. Elk boekje bevat 27 pagina's, redelijk wat tekst en grote, mooie tekeningen. Achteraan de boekjes is telkens een leeslat-vignet opgenomen, toegekend door de KPC Groep te 's-Hertogenbosch. De boekjes in de serie 'Ik lees!' worden gekwalificeerd als leeservaring C of D, en worden dus best gebruikt nadat de kinderen al andere teksten hebben gelezen.

Boekje 1 uit de serie, Van een boom en een put, brengt een aantal verhaaltjes rond het meisje Dip en de jongen Dap. Dip zorgt voor een put, en Dap voor een boom -- dat wordt ook uitgedrukt in hun kledij. De verhaaltjes zijn met elkaar verbonden door motieven als nat, vuur, zeep en mop. Het verloop van de seizoenen, die niet bij naam worden genoemd, valt af te lezen uit de ontwikkeling van de notenboom die zijn bladeren verliest en…Lire la suite
Dip gaat gekleed in kleding, die op een stenen put lijkt en Dap in groene kleding met blaadjes. Ze beleven samen de vier seizoenen. De boom van Dap verliest zijn blad, ze krijgen het koud, maken vuur van een tak, willen het vuur doven met water uit de put van Dip, maar dat is bevroren. Een aardig en ook zielig verhaal (aan het einde is er niets van de boom meer over, maar er groeit al een nieuwe uit een noot). Deel uit de serie 'ik lees!'*. De teksten passen bij de vaardigheden van kinderen die enkele maanden leesonderwijs achter de rug hebben: korte zinnen, geen moeilijke woorden, eenlettergrepige woorden, geen hoofdletters, AVI-M3. De tekeningen geven een leuk aanvullend beeld bij de teksten. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar een leuk boekje om mee te leren lezen en ook een aardig verhaal.

Suggestions