Livre
Néerlandais

Spiegel van de Griekse poëzie van oudheid tot heden

Hans Warren (compilateur)

Spiegel van de Griekse poëzie van oudheid tot heden

Bloemlezing uit de Oud-, Middel- en Nieuw-Griekse poe͏̈zie.
Titre
Spiegel van de Griekse poëzie van oudheid tot heden / samengest. door Hans Warren ... [et al.]
Compilateur
Hans Warren
Langue
Néerlandais
Édition
3de verbeterde dr.
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2000 | Autres éditions
421 p.
Note
Vert. uit het Grieks
ISBN
90-290-6624-5

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hans Warren en Mario Molegraaf stelden een bloemlezing samen uit de Griekse poëzie vanaf Homerus tot de bloeiperiode van nu met grote namen als Kavafis, Nobelprijswinnaars Seferis en Elytis en grootheden als Sikelianos en Ritsos. Een probleem is uiteraard het maken van keuzes uit een zo overstelpend aanbod; altijd zal er werk ontbreken dat men graag zou willen zien in een dergelijke bloemlezing. Wie het Oud- en Nieuwgrieks beheerst mist node de originele teksten om met behulp daarvan een indruk te krijgen van de waarde van de vertalingen, die door tal van medewerkers gemaakt zijn. Steekproeven bewijzen dat er met uiterste zorg gewerkt is door de vertalers, waardoor het lezen in dit boek een groot genoegen is, te meer omdat men hier kennis kan nemen van vele schrijvers, vooral uit de Oudheid, die dikwijls een grote verrassing zijn. Zo is een bundel ontstaan die getuigt van liefde voor een cultuurperiode van onvergankelijke waarde. Deze derde druk werd licht gecorrigeerd. Kleine druk.

À propos de Hans Warren

Johannes Adrianus Menne (Hans) Warren est un écrivain néerlandais, né à Borssele (Zélande) le 20 octobre 1921 et mort à Goes le 19 décembre 2001.

Il a écrit essentiellement de la poésie, entre autres les recueils Pastorale, Een roos van Jericho, Tijd et Een stip op de wereldkaart. Mais il fut aussi prosateur, diariste, essayiste et traducteur du français (Marquis de Sade) et du grec (Platon, Constantin Cavafy). Warren a obtenu la grande notoriété après la publication de son Geheim Dagboek (Journal intime secret). En 2005, son roman posthume Een vriend voor de schemering est paru.

Prix

  • 1958 - Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs pour Saïd
  • 1970 - Pierre Bayle Prijs pour ses critiques litté…En lire plus sur Wikipedia