DVD
Anglais
Een barman, zijn neef en een politieman vertellen elk hun eigen versie van de gebeurtenissen in cafe McCool's, waar ze alle drie zich lieten verleiden door de verleidelijke Jewel
Titre
One night at McCool's / dir. by Harald Zwart ; story by Stan Seidel
Directeur
Harald Zwart
Scénariste
Stan Seidel
Acteur
Liv Tyler Matt Dillon John Goodman Paul Reiser Michael Douglas
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, © 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
ca. 93 min.
Note
Breedbeeldeditie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045201760

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 6 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse speelfilmdebuut uit 2001 van de in Nederland geboren en in Noorwegen opgegroeide Harald Zwart, bekroond maker van reclamefilms en videoclips. In deze film vertellen een barman (Matt Dillon), zijn neef (Paul Reiser) en een politieman (John Goodman) elk hun eigen versie van de gebeurtenissen in café McCool's, waar ze een voor een vielen voor de verleidelijke Jewel (Liv Tyler). De verhalen van de drie mannen worden, door elkaar gesneden en met flashbacks gelardeerd, verteld aan een huurmoordenaar, een psychiater en een priester. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 5-7-'01): 'Nihilistische zwarte komedie (...).' Koen Kleijn (AD 5-7-'01) vindt dat 'de humor blijft steken op het niveau van de pastoor die zijn boordje losmaakt als er over seks gepraat wordt. Wat overblijft is de bloedmooie Liv Tyler, die een nummertje autowassen-met-spons-en-schuim weggeeft dat regelrecht in de Penthouse kan. David Sneek (Trouw 5-7-'01) is van mening dat het foutieve logica is te denken dat alle banalit…Lire la suite

À propos de Harald Zwart

CC BY-SA 2.0 - Image by Ian Smith from London, England

Harald Zwart est un réalisateur néerlando- norvégien né le 1er juillet 1965.

Filmographie

  • 1998 : Hamilton
  • 2001 : Divine mais dangereuse (One Night At McCool's)
  • 2003 : Cody Banks, agent secret (Agent Cody Banks)
  • 2008 : Long Flat Balls II
  • 2009 : La Panthère rose 2 (The Pink Panther 2)
  • 2010 : Karaté Kid (The Karate Kid)
  • 2013 : The Mortal Instruments : La Cité des ténèbres (The Mortal Instruments: City of Bones)
  • 2017 : Le 12e homme (Den 12. mann)

Liens externes

Ressources relatives à l'audiovisuel :

Suggestions