Nadat haar echtgenoot tijdens hun huwelijksreis is verdronken, komt een jonge vrouw achter allerlei duistere familiegeheimen.
Titre
Dood spel
Auteur
Harlan Coben
Traducteur
Martin Jansen in de Wal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Play dead
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Autres éditions
511 p.
ISBN
9789022588758 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een droomkoppel: ex-model maar nu succesvolle zakenvrouw Laura Ayars en profbasketter David Baskin zijn op huwelijksreis in Australië. Maar dan slaat het noodlot toe: David gaat zwemmen maar komt niet meer terug. Een onherkenbaar lijk spoelt de volgende dag aan. Laura belt T.C., politieagent in Boston en Davids beste vriend sinds hun schooltijd, om haar bij te staan. T.C. twijfelt of het een ongeluk was (Laura weet dat David een héél goede zwemmer was) of zelfmoord (Laura wéét dat David héél gelukkig was). Kort voor hij verdween kreeg hij volgens getuigen een telefoontje dat hem erg van streek bracht. Wie belde en wat kreeg hij te horen? Dat is de hamvraag voor Laura. Stan, de broer die David niet meer wilde spreken, duikt op in het verhaal en dringt zich op een uiterst charmante manier op aan Laura’s zus. T.C. weet van Stans vroegere veroordelingen, maar krijgt hem maar niet uit het leven van de getormenteerde zussen. Dan gebeurt het onverwachte: enkele maanden later duikt een onbeke…Lire la suite
Succesvol zakenvrouw/ex-fotomodel Laura Ayers en basketbalsuperster David Baskin zijn dolverliefd op elkaar. Maar het noodlot slaat toe: tijdens hun huwelijksreis in Australië verdrinkt David en Laura keert intens verdrietig naar Amerika terug. Daar komt Laura achter allerlei duistere familiegeheimen en stuit ze op een moord uit het verleden en een web van leugens dat alles en iedereen die ze ooit vertrouwde lijkt te omvatten. Er worden nog enkele moorden gepleegd en langzaam aan komt de waarheid aan het licht. Een prachtige roman die je geheel gevangen houdt, en die je in ademloos tempo wilt uitlezen. Even lijkt het in het begin wat vulgair te worden, maar dit blijft beperkt en past bij een van de hoofdfiguren. Vlot geschreven, spannend verhaal van de Amerikaanse bestsellerauteur (1962).

À propos de Harlan Coben

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben, né le 4 janvier 1962 à Newark, est un écrivain américain de roman policier.

Biographie

Harlan Coben naît dans une famille juive à Newark dans le New Jersey, mais grandit et poursuit ses études à Livingston en compagnie de son ami d'enfance, le futur homme politique Chris Christie, dans la Livingston High School.

Il étudie ensuite les sciences politiques au Amherst College, où il est membre de la fraternité Psi Upsilon avec l'auteur Dan Brown. À la sortie d'Amherst, il travaille dans une agence de voyages que possédait son grand-père. Il vit maintenant à Ridgewood dans le New Jersey avec sa femme, le docteur Anne Armstrong-Coben, pédiatre, et leurs quatre enfants,.

Il est le premier auteur à avoir reçu trois des prix majeurs de la littérature policière aux États-Unis …En lire plus sur Wikipedia