Sportagent Myton Bolitar staat op het punt een grote slag te slaan. Net als Christian Steele, een rijzende ster in het American football en een belangrijke cliënt van Myron. Maar wanneer Christian een telefoontje krijgt van een voormalige vriendin, een vrouw van wie iedereen dacht dat ze dood was, dreigt de deal niet door te gaan.
Titre
Vals spel
Auteur
Harlan Coben
Traducteur
Martin Jansen In De Wal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deal breaker
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Autres éditions
351 p.
ISBN
9789022590614 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vriendin van sterspeler Christian Steele (football) verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden; sportagent Myron Bolitar gaat naar haar op zoek. Via pornoadvertenties komt hij haar op het spoor, maar ondertussen hebben anderen het op zijn leven gemunt. Samen met zijn vriend Win bindt hij de strijd aan met de maffia. Heerlijk eerste deel (1995) uit de serie over Myron en Win dat gek genoeg nog nooit was vertaald en waarin voor het eerst kennisgemaakt wordt met deze sympathieke hoofdrolspelers die daarna nog vele malen zijn opgevoerd. Het verhaal is niet alleen spannend, ook de vaak cynische, maar nooit zwaarmoedige humor vormt een belangrijk ingrediënt in deze serie die veel fans kent. Het verhaal is niet moeilijk en boeit op iedere bladzijde mede door het prettige taalgebruik en de vele dialogen. Als je nog geen fan was, word je het wel. Dat het oorspronkelijk in 1995 verscheen, is nauwelijks een probleem. Vrij kleine druk.

À propos de Harlan Coben

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben, né le 4 janvier 1962 à Newark, est un écrivain américain de roman policier.

Biographie

Harlan Coben naît dans une famille juive à Newark dans le New Jersey, mais grandit et poursuit ses études à Livingston en compagnie de son ami d'enfance, le futur homme politique Chris Christie, dans la Livingston High School.

Il étudie ensuite les sciences politiques au Amherst College, où il est membre de la fraternité Psi Upsilon avec l'auteur Dan Brown. À la sortie d'Amherst, il travaille dans une agence de voyages que possédait son grand-père. Il vit maintenant à Ridgewood dans le New Jersey avec sa femme, le docteur Anne Armstrong-Coben, pédiatre, et leurs quatre enfants,.

Il est le premier auteur à avoir reçu trois des prix majeurs de la littérature policière aux États-Unis …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions