Livre
Néerlandais

Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?

Harlan Coben (auteur), Sabine Mutsaers (traducteur)

Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?

Genre:
Al zes jaar, sinds zijn Natalie met een ander trouwde, loopt Jake Sanders rond met een gebroken hart. Als hij verneemt dat Natalies echtgenoot overleden is, besluit hij naar diens begrafenis te gaan in de hoop een glimp van Natalie op te vangen. De echtgenote van de overledene blijkt echter iemand anders te zijn.
Titre
Zes jaar : hoe goed ken je iemand van wie je houdt nou echt?
Auteur
Harlan Coben
Traducteur
Sabine Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Six years
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Autres éditions
331 p.
ISBN
9789022587782 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jake Fisher, 1,95 m groot, met de bouw van een houthakker, goddelijke blauwe ogen, grappig en slim, is de jongste docent aan de faculteit politicologie. Hij heeft alles om gelukkig te zijn, maar hij is het niet. Zes jaar geleden werd zijn hart voorgoed gebroken toen zijn grote liefde Natalie hun relatie verbrak om te trouwen met haar jeugdliefde, Todd. ‘Beloof me dat je ons met rust zult laten. Beloof me dat je ons niet zult volgen, of bellen of zelfs maar mailen,’ vraagt ze hem en die belofte heeft hij gehouden. Totdat hij het overlijdensbericht van Todd leest. Hij besluit om naar de begrafenis te gaan, in de hoop Natalie te zien. Hij vindt haar echter niet, maar wel een onbekende weduwe met twee pubers. Misschien is er een logische verklaring, en was Todd iemand die meerdere gezinnen had, mensen die niets van elkaars bestaan afwisten, of is het niet dezelfde Todd, een eenvoudig geval van persoonsverwisseling. Jake duikt in de universiteitsdossiers over gewezen studenten om foto’s en…Lire la suite
Zes jaar geleden was professor Jake Fisher getuige van het feit dat zijn grote liefde Natalie met een ander trouwde, hoewel hij er zeker van was dat ze alleen van hem hield. Maar hij beloofde hen niet lastig te vallen. Nu, zes jaar later leest hij in een overlijdensadvertentie dat haar echtgenoot is vermoord. Dan geldt zijn belofte niet meer en gaat hij op zoek naar haar. Maar hij komt terecht in een web van intriges, moord en bedreiging, waarbij de identiteit van bijna alle hoofdrolspelers niet lijkt te kloppen. Hij is er de man niet naar om op te geven als het gevaarlijk wordt, ook niet als gevaarlijke misdadigers jacht op hem maken. Spannend verhaal met een razend knappe intrige, verteld in de eerste persoon zodat de spanning, vertwijfeling en woede van hoofdpersoon Jake extra voelbaar zijn. Het universitaire milieu, een kleine universiteit in de buurt van Boston, draagt veel bij aan de sterke sfeertekening. Coben is een van de beste thrillerauteurs.

À propos de Harlan Coben

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben, né le 4 janvier 1962 à Newark, est un écrivain américain de roman policier.

Biographie

Harlan Coben naît dans une famille juive à Newark dans le New Jersey, mais grandit et poursuit ses études à Livingston en compagnie de son ami d'enfance, le futur homme politique Chris Christie, dans la Livingston High School.

Il étudie ensuite les sciences politiques au Amherst College, où il est membre de la fraternité Psi Upsilon avec l'auteur Dan Brown. À la sortie d'Amherst, il travaille dans une agence de voyages que possédait son grand-père. Il vit maintenant à Ridgewood dans le New Jersey avec sa femme, le docteur Anne Armstrong-Coben, pédiatre, et leurs quatre enfants,.

Il est le premier auteur à avoir reçu trois des prix majeurs de la littérature policière aux États-Unis …En lire plus sur Wikipedia