Livre
Néerlandais

Spaar de spotvogels

Harper Lee (auteur)

Spaar de spotvogels

Dans la série:
Het dagelijks leven in een klein stadje in Alabama en de gebeurtenissen rond een proces tegen een jonge zwarte man, verdacht van een zedendelict, gezien door de ogen van twee kinderen.
Titre
Spaar de spotvogels / Lee, Harper
Auteur
Harper Lee 1926-2016
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
To kill a mockingbird
Éditeur
Utrecht: Het Spectrum, 1983 | Autres éditions
331 p.
ISBN
90-274-1300-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de Amerikaanse staat Alabama wordt een jonge zwarte man ervan beschuldigd een blank meisje te hebben verkracht. Hij ontkent. Zijn verhaal is dat het zwakbegaafde meisje hem probeerde te verleiden en dat hij is weggerend. De publieke opinie keert zich volledig tegen hem en de blanke advocaat die zo moedig is zijn verdediging op zich te nemen, wordt door bijna het hele dorp veroordeeld. Ook voor zijn kinderen, een zoon van 12 en een dochter van 8, heeft dit verstrekkende gevolgen. Hoewel het bijna 40 jaar geleden is dat de eerste druk verscheen en sommige omstandigheden gedateerd zijn, heeft het verhaal nog niets aan kracht ingeboet. De gebeurtenissen worden verteld vanuit het perspectief van de dochter van de advocaat. Haarscherp observeert ze de mensen, hun zwakheden en het lef dat een enkeling onverwacht toont. Door haar ogen zien we wat kortzichtigheid, gebrek aan durf en vooral onverschilligheid teweeg kunnen brengen. Bekroond met de Pulitzer Prijs. Kleine druk, krappe marge.

À propos de Harper Lee

Nelle Harper Lee, dite Harper Lee, née le 27 juin 1928 à Monroeville dans l'Alabama et morte le 19 février 2016 dans la même ville, est une romancière américaine connue pour son roman Ne tirez pas sur l'oiseau moqueur (To Kill a Mockingbird), prix Pulitzer en 1961. Vendu à quarante millions d'exemplaires, ce livre est un classique de la littérature américaine, étudié à ce titre dans de nombreuses écoles secondaires des États-Unis, et régulièrement cité en tête des classements des critiques et libraires.

Elle reçoit en 2007 la médaille présidentielle de la Liberté du président George W. Bush pour sa contribution à la littérature,.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia