Livre
Néerlandais

Hoe word ik een ballerina?

Harriet Castor (auteur), Holly Clifton-Brown (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Bella en haar vriendinnen vertellen je van alles over ballet. Van je eerste balletschoenen en de basispasjes tot een opleiding aan een academie. Met paginagrote waterverfillustraties, flapjes en een draaischijf. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Ballet
Titre
Hoe word ik een ballerina?
Auteur
Harriet Castor
Dessinateur
Holly Clifton-Brown
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to be a ballerina
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Kosmos, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789021549576 (hardback)
Placing suggestion
791.4 (SISO) Dans (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

‘Een boek vol verrassingen die eruit springen’ belooft de kaft van Hoe word ik een ballerina?, een groot prentenboek over ballet van Harriet Castor. In dansende letters kan je lezen dat Bella graag ballerina wil worden. De lezer kan haar groeiproces volgen van de eerste les totdat haar droom uitkomt en ze de hoofdrol in ‘Het Zwanenmeer’ mag dansen. De vijf posities, tutu’s en tiara’s, balletschoenen zijn enkele onderwerpen waaraan een uitgeklapte bladzijde wordt gewijd. Op andere pagina’s kan je lezen hoe je een eigen voorstelling maakt, wat de rol is van toneelspelen, en vind je voorbeelden van beroemde balletverhalen zoals de ‘Notenkraker’.
Op de kalender van Bella kom je te weten wat ze allemaal op de balletschool doet. Per week heeft ze haar agenda ingevuld met opwindende gebeurtenissen, ervaringen en gevoelens. Door de tekenstijl met speldjes, boeken, briefomslagen en postzegels is het alsof je haar schrift opengeslagen voor je hebt liggen. Ook de andere bladzijden zi…Lire la suite
Groot informatief boek voor jonge kinderen over ballet. Bella en haar balletvriendinnen leren de lezer alles over ballet. Wat heeft een ballerina aan? Wat gebeurt er tijdens de balletles? Welke balletpasjes zijn er? Welke kleding en schoenen zijn van belang? Welke voorbereidingen worden getroffen bij een balletuitvoering? Welke voorstellingen zijn er? En wat moet je doen als je zelf een voorstelling wilt maken? Aantrekkelijk boek met grote kleurrijke, sfeervolle waterverfillustraties doorlopend over een dubbele pagina. Speelse, maar vrij drukke lay-out met in de illustraties veel korte stukjes tekst in kaders. De illustraties verduidelijken deze teksten, die meestal goed op de doelgroep zijn afgestemd. Met enkele flappen, een draaischijf en een balletcertificaat om zelf in te vullen. Aantrekkelijk, mooi omslag. Voor de balletliefhebbers zeker een aanwinst. Samen lezen en bekijken vanaf ca. 6 jaar.