Livre
Néerlandais

Een hopeloze romantikus

Harriet Evans (auteur)
Nadat haar relatie is verbroken probeert een jonge vrouw tot rust te komen bij haar grootmoeder in Norfolk, waar ze al gauw opnieuw verliefd wordt.
Titre
Een hopeloze romantikus
Auteur
Harriet Evans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A hopeless romantic
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
502 p.
ISBN
9789047501442

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Laura Foster is behept met de eigenschap smoorverliefd te worden op de verkeerde mannen. We maken enkele ontmoetingen met "de ware" mee, wat na een paar bladzijden in tranen eindigt. Ze deelt de flat met Paddy ? neen, geen homo ? en ze heeft een hartsvriendin, Jo, die heel wat nuchterder is dan zij maar toch de echte ware man vindt. Moeder, vader en grootmoeder vervolledigen de entourage. Met hun vijven proberen ze Laura te behoeden voor volgende misstappen en ? als dat niet lukt ? haar te troosten in haar verdriet. Na weer een stukgelopen relatie besluit Laura zich te gaan begraven op het platteland. Een bezoek met haar ouders aan een bekend landgoed brengt haar in contact met Nick, de tuinman en een alleraardigst man. Toch doet hij soms vreemd. Aan zijn baas, de markies, zal het niet liggen. Dat is een prettige werkgever. Na heel wat avondjes uit met Nick twijfelt Laura aan haar en zijn gevoelens. Wie is Nick eigenlijk? Is hij wel de tuinman? Een regelrecht sprookje wordt het, al vr…Lire la suite
De jonge Laura, medewerker bij een vrijwilligersorganisatie, heeft niet veel geluk in de liefde. Ze weet net altijd de verkeerde partner uit te zoeken, zoals Dan: charmant, maar kan hij ook echt zijn vriendin verlaten? Nee dus. Maar gelukkig is er ook nog de familie, met wie je, als je door slecht functioneren op non-actief bent gezet, op vakantie kunt. De ontmoeting met een vermeende rentmeester van een kasteel lijkt de volgende relatie-misstap, maar dat loopt geheel anders. Waar eenzelfde verhaaltje in een Bouquet zo’n honderdvijftig pagina’s telt heeft Harriet Evans (van wie eerder 'Bij ons thuis'* verscheen) vijfhonderd bladzijden nodig. Ze voegt vooral veel familieleden en vriendinnenuitjes toe. Al met al werd het geen onaardige roman, die de liefhebbers van chicklit enige uren leesplezier kan geven, al haalt het bij stukken na niet het niveau van een ’De dagboeken van Bridget Jones’*. Volle bladspiegel, kleine druk.