Livre
Néerlandais

Sofie wil bij een orkest : een muzikaal pop-up boek

Harriet Griffey (auteur), Anne Holt (dessinateur)

Sofie wil bij een orkest : een muzikaal pop-up boek

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Sofie wil graag in een orkest spelen, maar het duurt even voor ze het instrument heeft gevonden dat bij haar past. Pop up-prentenboek met beweegbare illustraties in pasteltinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Sofie wil bij een orkest : een muzikaal pop-up boek / tekst Harriet Griffey ; ill. Anne Holt
Auteur
Harriet Griffey
Dessinateur
Anne Holt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ruby the musical star
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2001
[12] p. : ill.
ISBN
90-6249-382-3
Placing suggestion
Muziek (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit prentenboek is geschikt om kleuters de verschillende muziekinstrumenten te leren kennen. Het verhaal gaat over een muis (of is het een ratje?), Sofie, die in een orkest wil, maar nog moet uitvinden welk instument bij haar past. Met ieder instrument is wel iets aan de hand: voor de viool is haar kin te kort, voor de tuba is ze te klein enz. Tot ze uiteindelijk bij de triangel terechtkomt en een schitterend concert geeft.

Leuk aan dit boek is dat de instrumenten gelinkt worden aan het postuur van Sofie, en daardoor in hun eigen kwaliteit beschreven worden; een voorbeeld: "de pootjes van Sofie waren te kort voor de piano". Hiermee weet de lezer niet enkel dat Sofie korte pootjes heeft, maar tegelijk dat men voor het bespelen van een piano lange vingers of grote handen nodig heeft. In die zin heeft het boek enige educatieve waarde. Het verhaal had echter meer uitgediept kunnen zijn, het is niet bepaald van een goede literaire kwaliteit. Het idee is leuk en bruikbaar, maar aan …Lire la suite
Marmot Sofie wil heel graag een instrument in een orkest bespelen maar het valt niet mee om het juiste instrument te kiezen. Uiteindelijk wordt het een triangel en Sofie blijkt de ster van het orkest. Het vierkante formaat boek heeft een hard kaft, een cover in zalmgele tinten met een ingekleurde tekening met zwarte contouren in aquareltechniek met hardere pasteltinten van Sofie met allerlei instrumenten om zich heen. Op elke pagina staat een grote illustratie in genoemde techniek met delen die in beweging worden gezet door het uittrekken van een lipje bedrukt met een pijl voor de richting. De bewegende delen zijn heel mooi en verrassend complex gemaakt. Enkele regels tekst met vrij lastige woordkeus (bijv. benauwd, muzikaal) completeren het boekje. Er bestaat nog een deel in deze serie: 'Sofie wil op ballet'*. Voor 'lezers' vanaf ca. 4 jaar.