Livre
Néerlandais

De eerste duizend woorden

Heather Amery (auteur), Stephen Cartwright (dessinateur), Mairi MacKinnon (éditeur intellectuel)
Zoekplaten- en aanwijsboek met grote en kleine vrijstaande kleurenillustraties over allerlei verschillende onderwerpen, zoals het ziekenhuis, de straat, het strand en sporten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De eerste duizend woorden
Auteur
Heather Amery
Dessinateur
Stephen Cartwright Mike Olley
Éditeur intellectuel
Mairi MacKinnon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The first thousands words
Éditeur
Haarlem: Holland, 2016 | Autres éditions
63 p. : ill.
ISBN
9789025112295 (hardback)
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kijkboek met onderwerpen en handelingen uit de belevingswereld van het jonge kind om aan te wijzen en te benoemen. Ze worden uitgebeeld in een omkaderde tekening over twee bladzijden en in de kantlijn staan losse woorden met een afbeelding erbij; ook moeilijker woorden als 'kaartjesautomaat' en 'injectiespuit' zijn opgenomen. Tussendoor enkele pagina's met losse, kleinere tekeningen en aandacht voor tellen (tot twintig), kleuren, vormen en tegenstellingen. Een alfabetische woordenlijst besluit deze uitgave. De tekst is gedrukt in een schreefloze letter. De veelkleurige, ietwat karikaturale illustraties zitten vol grappige details. Zo zit in iedere grote tekening een eendje verstopt. Een prentenboek met diverse gebruiksmogelijkheden: voor de kleuter als zoekplaten- en aanwijsboek, voor het kind dat gaat lezen en voor buitenlandse kinderen om aan de hand van het voorwerp in combinatie met het afgedrukte woord Nederlands te leren. Vanaf ca. 4 jaar.

De eerste duizend woorden

Een zoek-, kijk-, lees- en leerboek; die vlag zal zowat de lading dekken van dit fijne, interessante boek. Het merendeel van dit boek bestaat uit grote tekeningen van bepaalde plaatsen - de keuken, de winkel, de straat,... - die twee pagina’s beslaan. Erom heen staat een aantal voorwerpen/mensen/dieren die benoemd worden en die terug te vinden zijn op de grote zoekplaat. Leuke vondst is dat je op elk van die platen ook op zoek kan naar een geel eendje. Daarnaast zijn er ook pagina’s waarop de dagen, kleuren, tegenstellingen, sporten en nog veel meer staan.
De tekeningen zijn klassiek, maar heel duidelijk, wat het boek uitermate geschikt maakt voor vele doeleinden. Kinderen vergroten spelenderwijs hun woordenschat, maar het boek is eveneens als zoekboek een voltreffer. Ook kinderen met een taalachterstand of volwassenen die een zeer laagdrempelige manier zoeken om wat Nederlandse woorden te leren, zijn geholpen met dit boek.
Geen wonder dat dit boek al ruim dertig jaar herd…Lire la suite

Suggestions