Livre
Multilingue

Biz ayi avina çikiyoruz [Turks-Engelse versie]

Helen Oxenbury (dessinateur), Michael Rosen (auteur)

Biz ayi avina çikiyoruz [Turks-Engelse versie]

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Wij gaan op berenjacht. - Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht. Ze trotseren moedig de natuur, maar dan staan ze opeens tegenover een echte beer! Prentenboek met paginagrote aquarellen, afwisselend in zacht gekleurde en in grijze tinten. Voorlezen vanaf circa 3 jaar.
Sujet
Bang zijn
Titre
Biz ayi avina çikiyoruz [Turks-Engelse versie] / retold by Michael Rosen ; ill. by Helen Oxenbury
Autre titre
We're going on a bear hunt
Dessinateur
Helen Oxenbury
Auteur
Michael Rosen
Titre uniforme
We're going on a bear hunt (Turks-Engelse versie)
Langue
Multilingue, Turc, Anglais
Langue originale
Anglais
Titre original
We're going on a bear hunt
Éditeur
London: Mantra, 2017 | Autres éditions
[36] p. : ill.
ISBN
9781852697204 (paperback)
Placing suggestion
Bang zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Wij gaan op berenjacht'. - Een tweetalig prentenboek (Engels en Turks). In tekst en prent zien we hoe vier kinderen met hun vader op berenjacht gaan. Onderweg naar de grot van de beer moeten verschillende hindernissen worden overwonnen. Ook de vader toont (op de prenten) angst. Als ze in de grot zijn en daar de beer ontmoeten, vluchten ze en worden de hindernissen in omgekeerde volgorde in recordtempo genomen. Dit tempo komt duidelijk naar voren in het formaat van de prenten. Werden ze met veel aarzeling over twee dubbele pagina's op de heenweg genomen, op de terugtocht is één dubbele pagina voor alle obstakels voldoende. Het veilige plekje thuis, wanneer ook de voordeur gesloten is voor de beer, krijgt weer de volle ruimte over een dubbele pagina. De beer sloft daarna op de laatste dubbele bladzijde mismoedig (te zien aan zijn houding en trieste kleuren) terug naar zijn hol. Het boek is afwisselend uitgevoerd in gekleurde waterverfillustraties en zwart/wit/grijsillustraties. De gelu…Lire la suite

À propos de Helen Oxenbury

Helen Oxenbury est une autrice et illustratrice de littérature jeunesse, née en Angleterre en 1938.

Biographie

Helen Oxenbury a étudié à Londres dans des écoles d'art prestigieuses comme la Ipswich School of Art ou la Central School of Arts and Crafts.

En 1960, elle commence sa vie professionnelle en créant des décors de théâtre à Colchester en Angleterre, puis à Tel-Aviv en Israël en 1961.

En 1964, elle se marie à John Burningham.

Son premier livre, Numbers of Things, est publié en 1968 aux États-Unis.

Dans les années 1980, Helen Oxenbury crée Léo et Popi, œuvre adaptée par Marie-Agnès Gaudrat pour le magazine Popi édité par Bayard Jeunesse.

Sa carrière sera récompensée à maintes reprises. En 1992, elle reçoit le British Book Award dans la catégorie Illustrated Children's Book of the Year.

En 2020, elle est l'artiste sélectionnée pour représenter son pays, le…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions