Livre
Néerlandais

De balletles

Helen Oxenbury (auteur), Maeike De Wolff-Russchen (traducteur)
Een kleutermeisje vertelt hoe ze haar eerste balletles ervaart. Informatief prentenboekje met fantasievolle, levendige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Ballet
Titre
De balletles
Auteur
Helen Oxenbury
Traducteur
Maeike De Wolff-Russchen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The dancing class
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2016 | Autres éditions
[22] p. : ill.
ISBN
9789060387955 (hardback)
Placing suggestion
Beweging - Sport (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vierkant gebonden prentenboek over een meisje (ik-figuur) dat op ballet gaat. Haar moeder is van mening dat ballet echt iets is voor haar dochter. Samen kopen ze een maillot. Voordat de eerste balletles gaat beginnen, wordt het haar van het meisje netjes vastgezet. Tijdens de balletles wordt gezegd welke houding de meisjes aan moeten nemen. Maar dan gaat er iets mis en valt het meisje. Ze wordt getroost en de juf leert haar hoe ze de linten van haar schoenen moet strikken. Wanneer moeder het meisje weer komt halen, danst ze terug naar huis. Eenvoudig prentenboekje met weinig tekst en zeer eenvoudig verhaal. De tekst is wat kinderachtig, door de toon en enkele verkleinwoorden. Je kunt merken dat het boek een nieuwe druk is van een ouder verhaal (1983): het is moeder die vindt dat ballet iets voor haar dochter is, en het is belangrijk dat de haren van het meisje net zo netjes zijn als die van de rest van de meisjes. Het lijkt een echt meisjesboek, hoewel er ook jongens in de balletklas …Lire la suite

À propos de Helen Oxenbury

Helen Oxenbury est une autrice et illustratrice de littérature jeunesse, née en Angleterre en 1938.

Biographie

Helen Oxenbury a étudié à Londres dans des écoles d'art prestigieuses comme la Ipswich School of Art ou la Central School of Arts and Crafts.

En 1960, elle commence sa vie professionnelle en créant des décors de théâtre à Colchester en Angleterre, puis à Tel-Aviv en Israël en 1961.

En 1964, elle se marie à John Burningham.

Son premier livre, Numbers of Things, est publié en 1968 aux États-Unis.

Dans les années 1980, Helen Oxenbury crée Léo et Popi, œuvre adaptée par Marie-Agnès Gaudrat pour le magazine Popi édité par Bayard Jeunesse.

Sa carrière sera récompensée à maintes reprises. En 1992, elle reçoit le British Book Award dans la catégorie Illustrated Children's Book of the Year.

En 2020, elle est l'artiste sélectionnée pour représenter son pays, le…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions