Livre
Néerlandais

Het verjaardagspartijtje

Helen Oxenbury (auteur), Maeike De Wolff-Russchen (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een meisje (ik-figuur) koopt met haar moeder een cadeautje voor een verjaardagsfeestje. Moet ze dat mooie cadeau echt aan Tom geven? Gelukkig doen ze leuke spelletjes en krijgt ze een mooie ballon. Prentenboek met eenvoudige zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Het verjaardagspartijtje
Auteur
Helen Oxenbury
Traducteur
Maeike De Wolff-Russchen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The birthday party
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2016 | Autres éditions
[18] p. : ill.
ISBN
9789060388006 (hardback)
Placing suggestion
Jarig zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een meisje (ik-figuur) mag een cadeautje kopen voor Toms verjaardag. 's Middags krijgt ze van haar moeder nog een strik in het haar en gaat ze in haar mooie jurk naar het feestje. Daar worden spelletjes gedaan en taart gegeten. Met zichtbare moeite doet het meisje afstand van het cadeautje, dat door Tom vergeten wordt zodra de taart wordt binnengedragen. Als Tom bij het afscheid een ballon aan het meisje moet meegeven van zijn moeder, heeft hij daar op zijn beurt moeite mee. Een handig formaat prentenboek met een eenvoudig verhaal voor peuters en kleuters, dat goed aansluit bij de belevenissen van de doelgroep. Voor hen zijn dingen als het kopen van een cadeau, het geven ervan en spelletjes doen in groepsverband erg emotioneel. De eenvoudige illustraties zijn getekend in dunne lijnen en ingekleurd in zachte, natuurlijke tinten waterverf; de gezichtsuitdrukkingen zijn wat stijf. De tekst is vrij afstandelijk. Rustige, vrij klassiek aandoende heruitgave van een deel uit een serie educat…Lire la suite

À propos de Helen Oxenbury

Helen Oxenbury est une autrice et illustratrice de littérature jeunesse, née en Angleterre en 1938.

Biographie

Helen Oxenbury a étudié à Londres dans des écoles d'art prestigieuses comme la Ipswich School of Art ou la Central School of Arts and Crafts.

En 1960, elle commence sa vie professionnelle en créant des décors de théâtre à Colchester en Angleterre, puis à Tel-Aviv en Israël en 1961.

En 1964, elle se marie à John Burningham.

Son premier livre, Numbers of Things, est publié en 1968 aux États-Unis.

Dans les années 1980, Helen Oxenbury crée Léo et Popi, œuvre adaptée par Marie-Agnès Gaudrat pour le magazine Popi édité par Bayard Jeunesse.

Sa carrière sera récompensée à maintes reprises. En 1992, elle reçoit le British Book Award dans la catégorie Illustrated Children's Book of the Year.

En 2020, elle est l'artiste sélectionnée pour représenter son pays, le…En lire plus sur Wikipedia