Livre
Néerlandais
Een jongetje (ik-figuur) gaat met zijn papa en mama naar een restaurant. Wat is het moeilijk om stil te zitten en je netjes te gedragen als je lang op je eten moet wachten! Prentenboek met eenvoudige zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Restaurants
Titre
Uit eten
Auteur
Helen Oxenbury
Traducteur
Maeike De Wolff-Russchen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eating out
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2016 | Autres éditions
[22] p. : ill.
ISBN
9789060387948 (hardback)
Placing suggestion
Eten - Drinken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een peuter (ik-figuur) gaat met papa en mama in een restaurant eten; geen onverdeeld succes. Het valt niet mee om stil te zitten als je lang op je eten moet wachten, dat ook nog tegenvalt als het uiteindelijk komt… Tussendoor naar de wc, onder de tafel kruipen, zodat de (toch al niet al te vriendelijke) ober over je voeten struikelt met alle gevolgen van dien… Dit boekje zet uit eten gaan niet neer als iets leuks en feestelijks. Wel kan aan de hand van het in eenvoudige zinnen vertelde verhaaltje uitgelegd worden hoe je je dient te gedragen in een restaurant. Op de zacht ingekleurde tekeningen in dunne potloodlijnen tegen een lege achtergrond is veel aandacht voor de mimiek. Zo kan ook goed ingegaan worden op verschillende emoties. De oorspronkelijke uitgave is uit 1983. Er verschenen eerder vergelijkbare heruitgaven van prentenboekjes van deze auteur over herkenbare, met humor gebrachte peuterthema’s, bv. over een verjaardagsfeestje en een huisdier en ook 'De balletles'*. Vanaf ca. 3…Lire la suite

À propos de Helen Oxenbury

Helen Oxenbury est une autrice et illustratrice de littérature jeunesse, née en Angleterre en 1938.

Biographie

Helen Oxenbury a étudié à Londres dans des écoles d'art prestigieuses comme la Ipswich School of Art ou la Central School of Arts and Crafts.

En 1960, elle commence sa vie professionnelle en créant des décors de théâtre à Colchester en Angleterre, puis à Tel-Aviv en Israël en 1961.

En 1964, elle se marie à John Burningham.

Son premier livre, Numbers of Things, est publié en 1968 aux États-Unis.

Dans les années 1980, Helen Oxenbury crée Léo et Popi, œuvre adaptée par Marie-Agnès Gaudrat pour le magazine Popi édité par Bayard Jeunesse.

Sa carrière sera récompensée à maintes reprises. En 1992, elle reçoit le British Book Award dans la catégorie Illustrated Children's Book of the Year.

En 2020, elle est l'artiste sélectionnée pour représenter son pays, le…En lire plus sur Wikipedia