Livre
Néerlandais

De getatoeëerde torso

Helene Tursten (auteur), Erica Weeda (traducteur)
Een aangespoelde torso aan de kust van Zweden zet rechercheur Irene Huss ertoe aan op zoek te gaan naar een necrofiele moordenaar.
Titre
De getatoeëerde torso
Auteur
Helene Tursten
Traducteur
Erica Weeda
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Tatuerad torso
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2010
477 p.
ISBN
9789044514889 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde vertaalde misdaadroman, met in de hoofdrol de vrouwelijke rechercheur Irene Huss, bekend van de televisieserie. Ze wordt afgeschilderd als een energieke, geëmancipeerde en gelukkig getrouwde vrouw. Doordat ze via haar intuïtie te werk gaat, loopt het een en ander soms anders dan gepland. In deze aflevering krijgt het team de klus een aangespoelde torso bij de kust van Badstrand in Zweden te identificeren en de moordenaar op te sporen. Een bijzondere tatoeage op een van de schouders van de torso biedt aanknopingspunten. Als blijkt dat er aanwijzingen zijn te vinden in Kopenhagen, reist Huss met een collega naar deze stad en onderzoekt daar en passant ook de verdwijning van een dochter van haar beste vriendin. Het verhaal komt wat traag op gang door een lange introductie. Het taalgebruik is direct en luchtig van toon. Realistische beschrijvingen van de gruwelijkheden. Aan het eind een teveel aan schijnontknopingen, die weer verwijzen naar een volgend spoor. Enkele boeken met Irene…Lire la suite

À propos de Helene Tursten

Helene Tursten (née le 17 février 1954 à Göteborg) est un auteur suédois de romans policiers. Le personnage principal dans ses romans est l'inspecteur Irene Huss.

Biographie

Avant d'écrire, Helene Tursten a travaillé comme infirmière, dentiste et traductrice. Elle est aujourd'hui principalement connue pour sa série de romans policiers consacrés à l'inspectrice Irene Huss. Inaugurée avec Den krossade tanghästen en 1998, cette série compte aujourd'hui dix romans. Trois livres ont été traduits en France : Tatuerad torso (Un torse dans les rochers), Glasdjävulen (Le Diable de verre) et Guldkalven (Le Silence des corps). En Suède, les histoires de l'inspectrice Irene Huss ont fait l'objet de douze adaptations sous le format téléfilm.

Œuvre…En lire plus sur Wikipedia