Livre
Néerlandais

Brieven aan H. Marsman, Roel Houwink en Arthur Lehning, 1922-1939

Hendrik De Vries (auteur), Sjoerd Van Faassen (éditeur intellectuel)

Brieven aan H. Marsman, Roel Houwink en Arthur Lehning, 1922-1939

Dans la série:
Briefwisseling tussen vier Nederlandse dichters uit de eerste helft van de twintigste eeuw, met name over het schrijverschap en de poëzie.
Titre
Brieven aan H. Marsman, Roel Houwink en Arthur Lehning, 1922-1939 / Hendrik de Vries ; bezorgd, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Sjoerd Van Faassen
Auteur
Hendrik De Vries 1896-1989
Éditeur intellectuel
Sjoerd Van Faassen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hilversum: Verloren, 2016
216 p. : ill.
ISBN
9789087046156 (paperback)
Placing suggestion
Nederlands 855.6 (SISO) Schrijvers ; Schrijvers (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Niet veel Nederlanders zullen Arthur Lehning, Roel Houwink en Hendrik de Vries nog kennen; Hendrik Marsman was wellicht de bekendste van de vier auteurs van wie brieven in deze bundel zijn opgenomen. Het zijn dan ook dichters van bijna honderd jaar geleden. Indertijd waren ze bekend en voerden ze uitgebreid strijd in tijdschriften als Het Getij, De Gemeenschap en de Vrije Bladen. Deze bundel bevat een inleiding en brieven van met name Hendrik de Vries (1896-1989) aan de andere drie genoemde auteurs. Het schrijverschap en de gedichten zijn het meest onderwerp van discussie. De bundel geeft inzicht in de discussies uit die tijd, maar is slechts voor een beperkt publiek interessant. Wel zijn de brieven voorzien van een inleiding en verklarende aantekeningen.

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque