Inspecteur Wallander, vanwege een fout even op non-actief, wordt geconfronteerd met de verdwijning van de schoonouders van zijn dochter.
Titre
De gekwelde man
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Traducteur
Janny Middelbeek-Oortgiesen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den orolige mannen
Éditeur
Breda: De Geus, 2015 | Autres éditions
601 p.
Note
Reeks 'Kurt Wallander' volgt de chronologische volgorde van de verhalen, reeks 'Inspecteur Wallander' volgt de volgorde van publiceren
ISBN
9789044536799 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vanwege een fout staat inspecteur Kurt Wallander even op non-actief. Zijn dochter Linda en haar partner Hans, de zoon van een Zweedse marineofficier, krijgen een dochter. Dan verdwijnt de vader van Hans, en later ook diens moeder. Iedereen, Wallander incluis, staat voor een raadsel. In dit tiende, allerlaatste deel in de Wallander-reeks belandt de inspecteur in de voor hem ongekende werelden van de Zweedse marine én (onrechtstreeks) de spionage. Er wachten hem nieuwe uitdagingen, al leidt hij het onderzoek niet zelf. In zijn typische stijl zet de veelgeroemde auteur (1948-2015) eens te meer personages van vlees en bloed neer. Vooral Wallander is zo levensecht, dat je als lezer lijkt te kijken naar een nieuw stuk in het leven van een oude vriend. De lezer neemt voorgoed afscheid van Kurt Wallander in een realistisch, spannend, zij het niet spectaculair, maar wel ontroerend verhaal. Het afscheid is het hele verhaal lang voorbereid met flashbacks uit Wallanders leven. Fans herkennen zeke…Lire la suite

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg est un romancier et dramaturge suédois. Il est particulièrement connu comme l'auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie proche de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Origines familiales et jeunesse

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås .

À seize ans, il part en stop pour Paris…En lire plus sur Wikipedia