Livre
Néerlandais

De terugkeer van de dansleraar

Henning Mankell (auteur), Ydelet Westra (traducteur)
De 37-jarige politie-inspecteur Stefan Lindman, met ziekteverlof vanwege kanker aan zijn tong, reist af naar een Noord-Zweeds plaatsje waar een ex-collega in zijn afgelegen huisje in de bossen op brute wijze is vermoord.
Titre
De terugkeer van de dansleraar
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Traducteur
Ydelet Westra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Danslärarens återkomst
Édition
14
Éditeur
Breda: De Geus, 2012 | Autres éditions
539 p.
ISBN
9789044517668 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Geen inspecteur Wallander en geen Ystad in deze misdaadroman van Mankell. Maar daarom niet getreurd, de hoofdpersoon in dit op zichzelf staande verhaal, Stefan Lindman, is zeker ook een interessante persoonlijkheid. Lindman is een 37-jarige politieman die net gehoord heeft dat hij kanker aan zijn tong heeft, met ziekteverlof is en wacht op zijn chemokuur. In een krant leest hij over zijn voormalige collega Herbert Molin, vermoord teruggevonden in zijn afgelegen huis in de bossen in Harjedalen (noord-centraal Zweden, waar Mankell opgroeide). Lindman, die afleiding zoekt van zijn ziekte en komende chemokuur, gaat op onderzoek uit. Er zijn weinig sporen, wel bloedige voetstappen in Molins huiskamer die lijken alsof er een tango is gedanst. De moord blijkt te maken te hebben met oude en nieuwe nazi-activiteiten. Een uitstekende psychologische misdaadroman, een echte Mankell, doordrenkt van noordelijke melancholie, met een mooie raadselachtige moord, veel aandacht voor het privéleven van d…Lire la suite

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg est un romancier et dramaturge suédois. Il est particulièrement connu comme l'auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie proche de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Origines familiales et jeunesse

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås .

À seize ans, il part en stop pour Paris, où il reste quelques mois, tr…En lire plus sur Wikipedia