Drie oude mannen worden op een afschuwelijke wijze het slachtoffer van bijna rituele moorden; tijdens het onderzoek doet inspecteur Wallander verrassende ontdekkingen.
Titre
De vijfde vrouw
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Traducteur
Cora Polet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den femte kvinnan
Éditeur
Amsterdam: De Geus, 2018 | Autres éditions
588 p.
Date de sortie
23-10-2018
ISBN
9789044541397 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vijfde vrouw is meteen ook het vijfde spannende boek op rij van de 'Inspecteur Wallander'-serie. De intrige gaat van start in Noord-Afrika, waar vier nonnen en een onbekende vrouw met doorgesneden kelen worden teruggevonden, waarna het verhaal honderdtachtig graden zwenkt en we in Zweden belanden. Inspecteur Kurt Wallander is net terug van een vakantie die hij samen met zijn oude vader heeft doorgebracht in Rome. De dagelijkse routine van autodiefstallen en inbreken neemt hem weer geheel in beslag, tot hij geconfronteerd wordt met de bijzonder gewelddadige dood van ene Holger Erikson, een rijkaard die op zijn afgelegen domein wordt aangetroffen, gespietst op negen bamboepalen. Omtrent de motieven tast Wallander in het duister, en het is wachten op een volgende slachtoffer tot de elementen zich aan elkaar rijgen en een vermoeden ontstaat omtrent de identiteit van de dader.

Wie denkt dat deze roman niets meer om het lijf heeft dan modale thrilleringrediënten rond seriem…Lire la suite
Deze vijfde roman in de 'Inspecteur Wallander-reeeks' is beslist een van de beste van de Zweedse schrijver (1948). De opnieuw door privéproblemen geteisterde Kurt Wallander weet de verbinding te leggen tussen de brutale moord op vier Franse religieuzen en een Zweedse toeriste in Algiers in 1993 en de bijzonder gruwelijke, bijna rituele moorden op drie oude mannen in Zuid-Zweden ruim een jaar later. Waarom worden schijnbaar onschuldige burgers op een dergelijk sadistische wijze om het leven gebracht? Weer stelt Wallander zichzelf en en zijn lezers ongemakkelijke vragen, zoals over het geweld in de verhouding tussen mannen en vrouwen en over de waarde van de fundamenten van onze samenleving. Mankell schept de beklemmende sfeer van een genadeloze wraak, waarin de adembenemende spanning de lezer noopt de lijvige roman in een ruk uit te lezen! Paperback, kleine druk.

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg, est un romancier et dramaturge suédois, tout particulièrement connu comme auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie, près de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Jeunesse et débuts

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås . À seize ans, il part en stop pour Paris, où il reste quelques mois…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions